Dania główne Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
rybę rozmrozić , do garnka dać odrobinę oleju , pokroić pora i cebulę w krążki wrzucić na olej lekko podsmażyć , pokroić marchewkę w drobną kostkę dać do cebuli i pora i dalej smażyć aż warzywa będą miekkie, pod koniec duszenia dodać groszek konserwowy i przecier pomidorowy rozpuszczony w pół szklanki wody oraz doprawić wegetą i pieprzem.
rybę posolić obtoczyć w roztrzepanym jajku i mące, smażyć około 15 minut.
rybę położyć na półmisku i obłożyć ją warzywami
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

ewisienka22 13 września 2011Zgłoś do usunięcia
No tak, tak, pyyyyszna panga! Antybiotyki, środki grzybobójcze, chemikalia wspomagające rozmnażanie, ułatwiające hodowlę, woda z najbrudniejszej rzeki świata to naprawdę świetny pomysł na obiad. Smacznego!15 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 04 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
annawak rybka według gustu ja miałam pangę pod ręką .......13 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 15 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
nie robiłam , ale jadłam kikla razy u znajomych , chyba jednak zrobię wg Twojego przepisu, bo wygląda smakowicie , zmienię jednak pangę na jakąś "zdrowszą " rybkę. Pozdrawiam11 Kto głosował? | Odpowiedz

iwonasz 09 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
ryba po grecku pycha danie!!12 Kto głosował? | Odpowiedz

cytryna 08 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Mam ten przepis,ale z groszkiem jeszcze nie próbowałam.12 Kto głosował? | Odpowiedz

madziak 08 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Ciekawa wersja rybki po grecku...Osobiście zamiast groszku dodaję do startej na tarce machewki, jedną pietruszkę i pól selera. Polecam.
12 Kto głosował? | Odpowiedz