Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka na wigilijnym stole.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4540
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1159
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4540
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1159
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Składniki
Rodzynki zalałam wrzątkiem i je namoczyłam do spuchnięcia. Warzywa pokroiłam w kostkę i przesmażyłam je na patelni, pod koniec dodałam przecier pomidorowy, doprawiłam solą i pieprzem i dodałam rodzynki. Gotowe!
Z filetów wycięłam krążki. Okrawki posiekałam i uformowałam okrągłego kotleta. Z jednego fileta można wykroić dwa kotlety plus kotlet z z okrawków, czyli 3 sztuki. Rybę popieprzyłam i posoliłam. Opanierowałam najpierw w mące, potem w rozkłóconym jaju i potem w bułce tartej. Usmażyłam na rumiano. Można przygotować dzień wcześniej a potem podać na zimno.
Smacznego :)