Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka na wigilijnym stole.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 995
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 864
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12645
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 995
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 864
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12645
Składniki
Rodzynki zalałam wrzątkiem i je namoczyłam do spuchnięcia. Warzywa pokroiłam w kostkę i przesmażyłam je na patelni, pod koniec dodałam przecier pomidorowy, doprawiłam solą i pieprzem i dodałam rodzynki. Gotowe!
Z filetów wycięłam krążki. Okrawki posiekałam i uformowałam okrągłego kotleta. Z jednego fileta można wykroić dwa kotlety plus kotlet z z okrawków, czyli 3 sztuki. Rybę popieprzyłam i posoliłam. Opanierowałam najpierw w mące, potem w rozkłóconym jaju i potem w bułce tartej. Usmażyłam na rumiano. Można przygotować dzień wcześniej a potem podać na zimno.
Smacznego :)