Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka na wigilijnym stole.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2429
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421606
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2118
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2429
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421606
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2118
Składniki
Rodzynki zalałam wrzątkiem i je namoczyłam do spuchnięcia. Warzywa pokroiłam w kostkę i przesmażyłam je na patelni, pod koniec dodałam przecier pomidorowy, doprawiłam solą i pieprzem i dodałam rodzynki. Gotowe!
Z filetów wycięłam krążki. Okrawki posiekałam i uformowałam okrągłego kotleta. Z jednego fileta można wykroić dwa kotlety plus kotlet z z okrawków, czyli 3 sztuki. Rybę popieprzyłam i posoliłam. Opanierowałam najpierw w mące, potem w rozkłóconym jaju i potem w bułce tartej. Usmażyłam na rumiano. Można przygotować dzień wcześniej a potem podać na zimno.
Smacznego :)