Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka na wigilijnym stole.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 37
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 535
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2005
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3996
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 37
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 535
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2005
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3996
Składniki
Rodzynki zalałam wrzątkiem i je namoczyłam do spuchnięcia. Warzywa pokroiłam w kostkę i przesmażyłam je na patelni, pod koniec dodałam przecier pomidorowy, doprawiłam solą i pieprzem i dodałam rodzynki. Gotowe!
Z filetów wycięłam krążki. Okrawki posiekałam i uformowałam okrągłego kotleta. Z jednego fileta można wykroić dwa kotlety plus kotlet z z okrawków, czyli 3 sztuki. Rybę popieprzyłam i posoliłam. Opanierowałam najpierw w mące, potem w rozkłóconym jaju i potem w bułce tartej. Usmażyłam na rumiano. Można przygotować dzień wcześniej a potem podać na zimno.
Smacznego :)