Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe, efektowne i pyszne. Zaskoczysz nim największych smakoszy.
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 60
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1470
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 60
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1470
Składniki
Rybę sprawić, zdjąć skórę, pokrajać na duże porcje. Do garnka włożyć poszatkowane jarzyny oraz pęczek koperku i pietruszki, związane w bukiecik i przyprawy. Dodać masło, położyć rybę, posypać mąką, zalać winem, udusić do miękkości. Wyjąć zieleninę.
Chleb rozkroić w poprzek (na wysokości ok. 7/8), delikatnie wydrążyć spodnią część. W taką formę włożyć ostudzoną rybę z jarzynami, zalać roztrzepanymi jajami i nakryć pokrywą z chleba.
Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. pół godziny. Pokroić w plastry. Podawać z sosem cebulowym. Po prostu pyszne. Smacznego.
SOS: cebulę zeszklić na maśle, zaprawić mąką rozprowadzoną w wodzie lub bulionie. Przyprawić do smaku. Zagotować.
Na zimno jest świetną przekąską.