Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe, efektowne i pyszne. Zaskoczysz nim największych smakoszy.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34679
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 912
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 357
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3992
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34679
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 912
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 357
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3992
Składniki
Rybę sprawić, zdjąć skórę, pokrajać na duże porcje. Do garnka włożyć poszatkowane jarzyny oraz pęczek koperku i pietruszki, związane w bukiecik i przyprawy. Dodać masło, położyć rybę, posypać mąką, zalać winem, udusić do miękkości. Wyjąć zieleninę.
Chleb rozkroić w poprzek (na wysokości ok. 7/8), delikatnie wydrążyć spodnią część. W taką formę włożyć ostudzoną rybę z jarzynami, zalać roztrzepanymi jajami i nakryć pokrywą z chleba.
Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. pół godziny. Pokroić w plastry. Podawać z sosem cebulowym. Po prostu pyszne. Smacznego.
SOS: cebulę zeszklić na maśle, zaprawić mąką rozprowadzoną w wodzie lub bulionie. Przyprawić do smaku. Zagotować.
Na zimno jest świetną przekąską.