Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały mi smażone ryby z wczorajszego obiadu - postanowiłam je trochę ulepszyć. W efekcie wyszło mi bardzo smaczne danie :)
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 322
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 411
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 226
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 357
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 389
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 322
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 411
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 226
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 357
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 389
Składniki
Filety dzielimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, nacieramy solą, pieprzem i przyprawą do ryb - wkładamy na pół godziny do lodówki. Potem panierujemy i smażymy na łyżce masła.
Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki, pora też. Marchewkę scieramy na tarce jarzynowej a cebulę w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i najpierw przez chwilę smażymy cebulkę, potem dodajemy pora i marchewkę a po 2-3 minutach wrzucamy pieczarki - całość doprawiamy do smaku i smazymy razem przez ok. 10 minut.
Na dno naczynia żaroodpornego nakładamy 1/3 mieszanki pieczarkowo - warzywnej, na niej układamy usmażoną rybę i przykrywamy resztą warzyw. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i zapiekamy przez 15-20 minut