Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały mi smażone ryby z wczorajszego obiadu - postanowiłam je trochę ulepszyć. W efekcie wyszło mi bardzo smaczne danie :)
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 52
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 91
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3443
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 52
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 91
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3443
Składniki
Filety dzielimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, nacieramy solą, pieprzem i przyprawą do ryb - wkładamy na pół godziny do lodówki. Potem panierujemy i smażymy na łyżce masła.
Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki, pora też. Marchewkę scieramy na tarce jarzynowej a cebulę w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i najpierw przez chwilę smażymy cebulkę, potem dodajemy pora i marchewkę a po 2-3 minutach wrzucamy pieczarki - całość doprawiamy do smaku i smazymy razem przez ok. 10 minut.
Na dno naczynia żaroodpornego nakładamy 1/3 mieszanki pieczarkowo - warzywnej, na niej układamy usmażoną rybę i przykrywamy resztą warzyw. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i zapiekamy przez 15-20 minut