Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały mi smażone ryby z wczorajszego obiadu - postanowiłam je trochę ulepszyć. W efekcie wyszło mi bardzo smaczne danie :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2395
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4526
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1584
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 474
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2395
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4526
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1584
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 474
Składniki
Filety dzielimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, nacieramy solą, pieprzem i przyprawą do ryb - wkładamy na pół godziny do lodówki. Potem panierujemy i smażymy na łyżce masła.
Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki, pora też. Marchewkę scieramy na tarce jarzynowej a cebulę w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i najpierw przez chwilę smażymy cebulkę, potem dodajemy pora i marchewkę a po 2-3 minutach wrzucamy pieczarki - całość doprawiamy do smaku i smazymy razem przez ok. 10 minut.
Na dno naczynia żaroodpornego nakładamy 1/3 mieszanki pieczarkowo - warzywnej, na niej układamy usmażoną rybę i przykrywamy resztą warzyw. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i zapiekamy przez 15-20 minut