Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W wielu krajach od Polski po Grecję , Japonię i Antypody jednym z istotnych dań jest ryba z ziemniakami :) Najbardziej oryginalny przepis to niebieskie gotowane ziemniaki podane z białą rybą (np. Łupacz) smażoną na maśle z trawą cytrynową i sałatką z przepysznych grzybów Enoki (które są uprawiane jak pieczarki także Flammulina filiformis czyli Płomiennica zimowa ) oraz rośliną uprawną Solanka sodowa (Salsola Soda) - dzięki czemu potrawy nie trzeba również za nadto solić . Do tego kilka kolorowych pomidorków i jest podróż kulinarna z pięknym motywem :)
Garnek i patelnia
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 256
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101414
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5927
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 256
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101414
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5927
Składniki
Ziemniaki w mundurkach lub obrane gotujemy w wodzie do miękości al dente. Filety ryby nalezy opłukać i osuszyć a następnię oprószyć mąką z dodatkiem trawy cytrynowej i smażyć na maśle do zrumienienia . Grzyby Enoki można dodać do dania surowe lub spażone wrzątkiem , natomiast ziele solanki podajemy surowe wraz z pomidorami do aranżacji dania . Ziele Solanki jest na tyle słone , że ilość soli w daniu jest wystarczająca często by dania nie solić , chyba że ktoś lubi więcej soli :)