Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W wielu krajach od Polski po Grecję , Japonię i Antypody jednym z istotnych dań jest ryba z ziemniakami :) Najbardziej oryginalny przepis to niebieskie gotowane ziemniaki podane z białą rybą (np. Łupacz) smażoną na maśle z trawą cytrynową i sałatką z przepysznych grzybów Enoki (które są uprawiane jak pieczarki także Flammulina filiformis czyli Płomiennica zimowa ) oraz rośliną uprawną Solanka sodowa (Salsola Soda) - dzięki czemu potrawy nie trzeba również za nadto solić . Do tego kilka kolorowych pomidorków i jest podróż kulinarna z pięknym motywem :)
Garnek i patelnia
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3606
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3606
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Składniki
Ziemniaki w mundurkach lub obrane gotujemy w wodzie do miękości al dente. Filety ryby nalezy opłukać i osuszyć a następnię oprószyć mąką z dodatkiem trawy cytrynowej i smażyć na maśle do zrumienienia . Grzyby Enoki można dodać do dania surowe lub spażone wrzątkiem , natomiast ziele solanki podajemy surowe wraz z pomidorami do aranżacji dania . Ziele Solanki jest na tyle słone , że ilość soli w daniu jest wystarczająca często by dania nie solić , chyba że ktoś lubi więcej soli :)