Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesiotr w salsie pomidorowej
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Składniki
Kupiłam w stawach hodowlanych jesiotra. Można kupić w sklepie gotowy filet. Jesiotr nie ma ości a jego skórę dosyć ciężko się kroi. Smak wynagradza wszystko.
Pomidory pokroiłam w drobną kosteczkę do tego jeszcze dodałam pokrojona cebulę i czosnek, zioła i sól. Salsę pomidorową ułożyłam na filetach.
Rybę smażyłam najpierw od strony skóry, potem filety z salsą obróciłam i smażyłam do momentu aż wszystko będzie rumiane. Ryba była pełna aromatu i niezwykle wilgotna. Smacznego :)