Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesiotr w salsie pomidorowej
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 202
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20861
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 202
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20861
Składniki
Kupiłam w stawach hodowlanych jesiotra. Można kupić w sklepie gotowy filet. Jesiotr nie ma ości a jego skórę dosyć ciężko się kroi. Smak wynagradza wszystko.
Pomidory pokroiłam w drobną kosteczkę do tego jeszcze dodałam pokrojona cebulę i czosnek, zioła i sól. Salsę pomidorową ułożyłam na filetach.
Rybę smażyłam najpierw od strony skóry, potem filety z salsą obróciłam i smażyłam do momentu aż wszystko będzie rumiane. Ryba była pełna aromatu i niezwykle wilgotna. Smacznego :)