Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sierpik marynowany w czosnku, cytrynie i rozmarynie jest smaczny i aromatyczny. Ryba w takim wydaniu to idealna propozycja na wigilijne danie.
Czosnek przecisnąć przez praskę. Rozmaryn drobno posiekać. Cytrynę sparzyć wrzącą wodą, osuszyć, zetrzeć skórkę
Przygotowane składniki włożyć do miski, dodać olej, sos sojowy, miód, imbir i 2 łyżki soku z cytryny, wymieszać.
Umytą i wypatroszoną rybę osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i pieprzem.
Włożyć do naczynia żaroodpornego, dokładnie natrzeć marynatą, przykryć i odłożyć na pół godziny.
Przed pieczeniem do środka ryby włożyć pokrojoną cebulę, plasterek cytryny i masło.
Następnie przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 35-40 minut.
Ryba po grecku gości na wielu stołach wigilijnych, jednak jest to doskonałe d...
Odsłon: 12621
Smaczna, zdrowa, delikatna ryba pieczona , doskonałe danie na piątek i nie ty...
Odsłon: 6746
Tej marynaty używam do grillowanego mięsa lub poprostu do dań z piekarnika. J...
Odsłon: 43626
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7194
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 198
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15415
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 655
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7194
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 198
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15415
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 655
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę. Rozmaryn drobno posiekać. Cytrynę sparzyć wrzącą wodą, osuszyć, zetrzeć skórkę
Przygotowane składniki włożyć do miski, dodać olej, sos sojowy, miód, imbir i 2 łyżki soku z cytryny, wymieszać.
Umytą i wypatroszoną rybę osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i pieprzem. Włożyć do naczynia żaroodpornego, dokładnie natrzeć marynatą, przykryć i odłożyć na pół godziny.
Przed pieczeniem do środka ryby włożyć pokrojoną cebulę, plasterek cytryny i masło. Następnie przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 35-40 minut.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Mini kebab
Dania główne
Pulpety w sosie pomidorowym
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Dania główne
Ryż z koktajlem truskawkowym
Mini kebab
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 73
Pulpety w sosie pomidorowym
pulpety w sosie pomidorowym z ryżem zawsze dobre
Odsłon: 98