Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie główne na ciepło lub przekąska na zimno.
Z filetów z suma zdjęłam skórę. Piekłam dwa filety około 20 cm długości. Filety posypałam solą, pieprzem i suszonym czosnkiem.
Ciasto pizzowe, zrobiłam dzień wcześniej. Drożdże rozrobiłam z odrobiną wody, dodałam do mąki, jeszcze sól, oliwa i mąka. Mieszałam i dolewałam po odrobinie wody, aby uzyskać odpowiednia konsystencję. Ciasto wyrabiałam, aż nie przyklejało się do dłoni. Można odstawić na noc do lodówki pod przykryciem.
Szpinak. W rondelku podsmażyłam na oliwie posiekany czosnek, dodałam odsączony rozmrożony szpinak, dusiłam kilka minut. Po wyłączeniu ognia doprawiłam solą, pieprzem, gałką, jeszcze suszonym czosnkiem i z dodatkiem łychy śmietany 18 %.
Filety układa się na rozwałkowanym cieście, przykrywa warstwą szpinaku i zagina się ciasto i można je zlepić jak pieróg i posmarować rozkłóconym jajem
Piekłam około 25 minut w 180 stopniach, zawsze można rozkroić i sprawdzić. Do obiadu podałam na ciepło, a pokrojone w mniejsze kawałki posłużyły jako zimna przekąska.
Smacznego :)
Ciasto harataniec jest niezwykle pyszne, kruche ciasto z powidłami, masą sero...
Odsłon: 2738
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 55
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 60
Ciasto harataniec jest niezwykle pyszne, kruche ciasto z powidłami, masą sero...
Odsłon: 2738
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 55
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 60
Składniki
Z filetów z suma zdjęłam skórę. Piekłam dwa filety około 20 cm długości. Filety posypałam solą, pieprzem i suszonym czosnkiem. Ciasto pizzowe, zrobiłam dzień wcześniej. Drożdże rozrobiłam z odrobiną wody, dodałam do mąki, jeszcze sól, oliwa i mąka. Mieszałam i dolewałam po odrobinie wody, aby uzyskać odpowiednia konsystencję. Ciasto wyrabiałam, aż nie przyklejało się do dłoni. Można odstawić na noc do lodówki pod przykryciem.
Szpinak. W rondelku podsmażyłam na oliwie posiekany czosnek, dodałam odsączony rozmrożony szpinak, dusiłam kilka minut. Po wyłączeniu ognia doprawiłam solą, pieprzem, gałką, jeszcze suszonym czosnkiem i z dodatkiem łychy śmietany 18 %.
Filety układa się na rozwałkowanym cieście, przykrywa warstwą szpinaku i zagina się ciasto i można je zlepić jak pieróg i posmarować rozkłóconym jajem Piekłam około 25 minut w 180 stopniach, zawsze można rozkroić i sprawdzić. Do obiadu podałam na ciepło, a pokrojone w mniejsze kawałki posłużyły jako zimna przekąska.
Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pieczone kotlety mielone faszerowane fasolką szparagową i pomidorem
Dania główne
Fasolka szparagowa z pieczarkami w śmietanie z nutą czosnku
Dania główne
Paluchy drobiowe zawijane w boczek
Dania główne
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Pieczone kotlety mielone faszerowane fasolką szparagową i pomidorem
Polecam, pyszne. Mięso dobrze smakuje z fasolką szparagową, suszonymi pomidor...
Odsłon: 104
Fasolka szparagowa z pieczarkami w śmietanie z nutą czosnku
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 126