Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba w cieście naleśnikowym to ciekawe udogodnienie tradycyjnego dania. Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniaczkami albo frytkami.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 238
Królowa grilla :)
Odsłon: 58
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 55
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 60
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 213
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 238
Królowa grilla :)
Odsłon: 58
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 55
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 60
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 213
Składniki
Filety z dorsza opłucz, osusz ręcznikami papierowymi i podziel na mniejsze części. Każdy z nich dokładnie posól i popieprz z dwóch stron.
W głębokiej misce umieść przesianą mąkę pszenną, dołóż jajka, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj delikatnie np. z pomocą widelca lub rózgi. Dolej mleko, dosyp paprykę słodką w proszku i czosnek granulowany i ponownie połącz wszystkie składniki. Konsystencja ciasta powinna być gęsta i gładka. Jeśli są jeszcze grudki to energicznie wymieszaj całość rózgą. Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta i zbita, dodaj odrobinę więcej mleka.
Każdy kawałek ryby zamocz w cieście z jednej i z drugiej strony.
Rozgrzej tłuszcz na patelni. Smaż rybę po kilka minut z każdej strony na palniku z średnią mocą. Ciasto powinno zrobić się złotego koloru.
Po podaniu skrop sokiem z cytryny. Najlepiej smakuje z frytkami lub ziemniakami pieczonymi.