Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć! Zapraszam Was dzisiaj na rybę w galarecie. Tak przyrządzona ryba pojawia się często na moim świątecznym stole, ale również przygotowuję ją w zwykłe dni. Czasem zamiast ryby dodaję ugotowane mięso i powstają tymbaliki na które przepis znajdziecie na moim kanale. Dzisiaj jednak wykorzystamy 2 płaty dorsza.
Umytą i obraną włoszczyznę wkładam do zimnej wody. Marchewka potem mi się przyda, bo pokroję ją i dodam do galarety. Jeszcze listki laurowe i ziele angielskie oraz sól. Bulion gotuję aż warzywa będą miękkie. Na 15 minut przed końcem wkładam do garnka rybę i gotuję w wywarze.
Jajka kroję w ósemki, marchewkę z rosołu w plasterki, a rybę podzieliłam na drobne kawałki. Do salaterek wkładam wszystkie składniki. Pamiętajmy, że galaretę będziemy podawać wyjętą z salaterki, a więc najbardziej widoczny będzie jej spód. Zadbajmy więc, aby warzywa i jajka były ładnie kolorystycznie rozłożone na dnie.
Gotowe miseczki będę zalewała bulionem w którym rozpuściłam żelatynę. Zanim jednak to zrobię, bulion sklaruję, aby otrzymać w efekcie przezroczystą galaretę. Jak klarować wywar znajdziecie na moim kanale i blogu.
Teraz wystarczy poczekać, aż galareta dobrze zastygnie. Wyjmujemy ją potem na talerz, dekorujemy listkami pietruszki i podajemy z cząstkami cytryny, tak aby można było skropić galaretę sokiem.
Smacznego!!!
Jak przygotować idealne naleśniki? Wbrew pozorom, nie jest to wcale łatwe. Ni...
Odsłon: 53571
Odpowiednio zrobione ciasto do podstawa dobrej pizzy. Jeśli chcecie przygotow...
Odsłon: 19806
Kto powiedział, że jedząc zdrowo, nie możemy pozwolić sobie na pyszne przekąs...
Odsłon: 8565
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 288
Dziś mam kolejny pyszny przepis na przepyszny obiad dla całej rodziny
Odsłon: 260
Prosty i szybki w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczny deser z śmietaną, se...
Odsłon: 90
Przygotowany we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer z funkcją obrotowego rożn...
Odsłon: 46
Kto powiedział, że jedząc zdrowo, nie możemy pozwolić sobie na pyszne przekąs...
Odsłon: 8565
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 288
Dziś mam kolejny pyszny przepis na przepyszny obiad dla całej rodziny
Odsłon: 260
Prosty i szybki w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczny deser z śmietaną, se...
Odsłon: 90
Przygotowany we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer z funkcją obrotowego rożn...
Odsłon: 46
Składniki
Umytą i obraną włoszczyznę wkładam do zimnej wody. Marchewka potem mi się przyda, bo pokroję ją i dodam do galarety. Jeszcze listki laurowe i ziele angielskie oraz sól. Bulion gotuję aż warzywa będą miękkie. Na 15 minut przed końcem wkładam do garnka rybę i gotuję w wywarze.
Jajka kroję w ósemki, marchewkę z rosołu w plasterki, a rybę podzieliłam na drobne kawałki. Do salaterek wkładam wszystkie składniki. Pamiętajmy, że galaretę będziemy podawać wyjętą z salaterki, a więc najbardziej widoczny będzie jej spód. Zadbajmy więc, aby warzywa i jajka były ładnie kolorystycznie rozłożone na dnie.
Gotowe miseczki będę zalewała bulionem w którym rozpuściłam żelatynę. Zanim jednak to zrobię, bulion sklaruję, aby otrzymać w efekcie przezroczystą galaretę. Jak klarować wywar znajdziecie na moim kanale i blogu.
Teraz wystarczy poczekać, aż galareta dobrze zastygnie. Wyjmujemy ją potem na talerz, dekorujemy listkami pietruszki i podajemy z cząstkami cytryny, tak aby można było skropić galaretę sokiem. Smacznego!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak z rożna w przyprawie szawarma ( shawarma )
Dania główne
Kaczka w jabłkach
Dania główne
Gołąbki po turecku
Dania główne
Cukinia faszerowana z patelni
Kurczak z rożna w przyprawie szawarma ( shawarma )
Przygotowany we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer z funkcją obrotowego rożn...
Odsłon: 46
Kaczka w jabłkach
Pyszna krucha kaczka zapiekana z jabłkami. Chrupiąca skórka a mięsko delikat...
Odsłon: 96