Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko, zdrowo i smacznie. Danie można podawać na ciepło i na zimno.
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 440
Soczysta w środku, pięknie podpieczona z zewnątrz, pełna smaku łopatka wieprz...
Odsłon: 123
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 440
Soczysta w środku, pięknie podpieczona z zewnątrz, pełna smaku łopatka wieprz...
Odsłon: 123
Składniki
Rybę oprószyć solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny, obtoczyć z mące. Na rozgrzanym oleju usmażyć rybę z obu stron. Odłożyć. Cebulę drobno pokroić, zeszklić. Dodać pozostałe warzywa, koncentrat pomidorowy i odrobinę wody, aby uzyskać konsystencję sosu. Dusić pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Następnie doprawić do smaku, dołożyć usmażoną rybę i znów chwilę dusi pod przykryciem.