Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardziej chrupiąca już nie może być! Sekretem takiej panierki jest... dalej w przepisie :)
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 81
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 140
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 132
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 103
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1100
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 81
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 140
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 132
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 103
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1100
Składniki
Filety posoliłam, posypałam suszonym czosnkiem i zasypałam spora ilością chili. Zostawiłam na 30 minut.
Mąkę wymieszałam z jajem i dodałam wody na tyle aby uzyskać gęstawe naleśnikowe ciasto, dodałam znowu, chili, sól i suszony czosnek. Pokrojoną rybę na kawałki zanurzyłam w cieście.
Sekretem panierki także do skrzydełek jest: Kawałki trzeba włożyć do pudełka z mąką, zamknąć wieko i mocno wytrząchać. Mąka jest już bez dodatków i panierka nie będzie nadmiernie ostra.
Tak wyglądają po wytrząchaniu. Kładzie się kawałki na rozgrzany olej, aż panierka będzie rumiana i chrupiąca- około 8- 9 minut, w między czasie można je obrócić.
Usmażone kawałki należy odsączyć na papierowym ręczniku.
Smacznego :)