Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardziej chrupiąca już nie może być! Sekretem takiej panierki jest... dalej w przepisie :)
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25469
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19111
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25469
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19111
Składniki
Filety posoliłam, posypałam suszonym czosnkiem i zasypałam spora ilością chili. Zostawiłam na 30 minut.
Mąkę wymieszałam z jajem i dodałam wody na tyle aby uzyskać gęstawe naleśnikowe ciasto, dodałam znowu, chili, sól i suszony czosnek. Pokrojoną rybę na kawałki zanurzyłam w cieście.
Sekretem panierki także do skrzydełek jest: Kawałki trzeba włożyć do pudełka z mąką, zamknąć wieko i mocno wytrząchać. Mąka jest już bez dodatków i panierka nie będzie nadmiernie ostra.
Tak wyglądają po wytrząchaniu. Kładzie się kawałki na rozgrzany olej, aż panierka będzie rumiana i chrupiąca- około 8- 9 minut, w między czasie można je obrócić.
Usmażone kawałki należy odsączyć na papierowym ręczniku.
Smacznego :)