Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 8152
Dodano: 09.01.2012
Odsłon: 31631
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Rybę osuszamy, oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny.
Ciasto na panierkę: białko oddzielamy od żółtka, ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Żółtko mieszamy z piwem, mąką i sól, aż powstanie gładkie, gęste ciasto. Dodajemy białko i lekko mieszamy.
Rybę panierujemy w mące, a następnie w cieście z piwa i smażymy na głębokim oleju na złoty kolor. Podajemy natychmiast po usmażeniu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

ZielonyPomidorek 23 stycznia 2014Zgłoś do usunięcia
i juz wiem co jutro na obiad;)6 Kto głosował? | Odpowiedz

patusia5 12 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Na pewno wypróbuję z mąką kukurydzianą, dzięki!6 Kto głosował? | Odpowiedz

adalbertf 12 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Ryba w cieście piwnym jest pyszna, tylko ja dodaje jeszcze trochę mąki kukurydzianej tak 30/70 ze zwykłą, zresztą na podstawie przepisu z interii0 Kto głosował? | Odpowiedz

Bog-dan 12 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Ryb nie robiłem ale w podobnej panierce robię krewetki pychota:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

karolinkakaja 10 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Mniam wygląda super i zapewne jeszcze lepiej smakuje. Muszę wypróbować! Pozdrawiam5 Kto głosował? | Odpowiedz

patusia5 09 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Polecam i czekam na komentarz jak smakowała :) Również pozdrawiam!4 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 09 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Witam takiej rybki jeszcze nie robiłam , ale twoje zdjęcie tak mnie zachęciło ,że zrobię wg twojego przepisu jak najszybciej ,bo uwielbiam ryby.Pozdrawiam
5 Kto głosował? | Odpowiedz