Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebanalny pomysł na panierkę z piwa odmieni codzienną potrawę!
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24390
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 312
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 374
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24390
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 312
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 374
Składniki
Rybę osuszamy, oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny.
Ciasto na panierkę: białko oddzielamy od żółtka, ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Żółtko mieszamy z piwem, mąką i sól, aż powstanie gładkie, gęste ciasto. Dodajemy białko i lekko mieszamy.
Rybę panierujemy w mące, a następnie w cieście z piwa i smażymy na głębokim oleju na złoty kolor. Podajemy natychmiast po usmażeniu.