Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebanalny pomysł na panierkę z piwa odmieni codzienną potrawę!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 230
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 97
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 29
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 230
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 97
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 29
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Składniki
Rybę osuszamy, oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny.
Ciasto na panierkę: białko oddzielamy od żółtka, ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Żółtko mieszamy z piwem, mąką i sól, aż powstanie gładkie, gęste ciasto. Dodajemy białko i lekko mieszamy.
Rybę panierujemy w mące, a następnie w cieście z piwa i smażymy na głębokim oleju na złoty kolor. Podajemy natychmiast po usmażeniu.