Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebanalny pomysł na panierkę z piwa odmieni codzienną potrawę!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 324
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14756
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1742
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17059
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 324
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14756
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1742
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17059
Składniki
Rybę osuszamy, oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny.
Ciasto na panierkę: białko oddzielamy od żółtka, ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Żółtko mieszamy z piwem, mąką i sól, aż powstanie gładkie, gęste ciasto. Dodajemy białko i lekko mieszamy.
Rybę panierujemy w mące, a następnie w cieście z piwa i smażymy na głębokim oleju na złoty kolor. Podajemy natychmiast po usmażeniu.