Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z zasmażaną botwiną, ziemniakami i pomidorami w śmietanie
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 14
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 27
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2114
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 30
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 14
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 27
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2114
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 30
Składniki
Ryba smażona w cieście sama się robi, tym razem postanowiłam coś zmienić. Do ciasta dodałam różowej wody z pod botwiny, można użyć soku z buraka, zakwasu buraczanego, lub zetrzeć buraka na tarce i zalać go wrzątkiem i odcisnąć.
Do rozmieszanego ciasta z dodatkiem soli i pieprzu dodałam koperek.
Filety przekroiłam na pół i zanurzyłam je w cieście i usmażyłam na rumiano z każdej strony.
Podałam z młodymi ziemniakami, pomidorami z cebulą w śmietanie i zasmażaną botwiną. Smacznego :)