Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z zasmażaną botwiną, ziemniakami i pomidorami w śmietanie
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93474
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2621
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3479
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1581
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2241
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93474
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2621
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3479
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1581
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2241
Składniki
Ryba smażona w cieście sama się robi, tym razem postanowiłam coś zmienić. Do ciasta dodałam różowej wody z pod botwiny, można użyć soku z buraka, zakwasu buraczanego, lub zetrzeć buraka na tarce i zalać go wrzątkiem i odcisnąć.
Do rozmieszanego ciasta z dodatkiem soli i pieprzu dodałam koperek.
Filety przekroiłam na pół i zanurzyłam je w cieście i usmażyłam na rumiano z każdej strony.
Podałam z młodymi ziemniakami, pomidorami z cebulą w śmietanie i zasmażaną botwiną. Smacznego :)