Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w ziołach prowansalskich

Ryba w ziołach prowansalskich

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11048

Dodano:

Odsłon: 11

Przepis wart wypróbowania: "Ryba w ziołach prowansalskich"

Składniki

  • 50 dag filetów dowolnej ryby (np. gładzica)
  • 1/2 słoika suszonych pomidorów z oliwą
  • 4-5 ząbków czosnku
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz czarny ziarnisty
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety myję, osuszam papierowym ręcznikiem (zamrożone odmrażam przed m) i układam na podwójnie złożonej folii aluminiowej.

  2. Czosnek obieram i kroję w cienkie płatki. Na rybie układam kilka kawałków suszonych pomidorów oraz płatki czosnku.

  3. Oliwę od suszonych pomidorów doprawiam przyprawami i smaruję nią filety. Folię zawijam, zaginam ściśle jej brzegi i piekę rybę w temp. 180°C ok. 20 min.

  4. 35 min • Porcja ok. 110 kcal • Koszt porcji ok. 4,50 zł • Przepis na 2 porcje.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń