Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poleca, ryba ma zupełnie inny smak. Jest pyszna:)
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 10
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 31
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23413
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 427
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 251
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 10
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 31
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23413
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 427
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 251
Składniki
Pstrąg świeży (wypatroszony porcjowany ) Vegeta Czarny pieprz Przyprawa do ryby Cebula (pokrojona w kostkę) Majeranek Ocet 10%
Panierka; Mąka Jajka Bułka tarta Dodatkowo; Dobrej jakości oliwa do smażenia
W naczyniu układamy warstwę ryby, posypujemy vegetą, następnie czarnym pieprzem, przyprawą do ryby. Następnie, obficie posypujemy cebulą (ma przykryć całą rybę) potem; majeranek, ocet (mocno skropić cebulę – nie rybę!). Tak przygotowaną warstwę delikatnie przewracamy. Następnie powtarzamy wymienione czynności z tym że, następnych warstw już nie obracamy. Kończymy warstwą cebulową. ( Za każdym razem należy dobrze skropić octem cebule). Naczynie przykrywamy i pozostawiamy na całą noc. Następnego dnia wszystko delikatnie wymieszać. Rybę delikatnie otrzepać z cebuli (ale troszkę jej zostawić na rybce) obtoczyć w mące, jajku i bułce. Smażyć na oliwie.