Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poleca, ryba ma zupełnie inny smak. Jest pyszna:)
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17283
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 139
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7657
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17283
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 139
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7657
Składniki
Pstrąg świeży (wypatroszony porcjowany ) Vegeta Czarny pieprz Przyprawa do ryby Cebula (pokrojona w kostkę) Majeranek Ocet 10%
Panierka; Mąka Jajka Bułka tarta Dodatkowo; Dobrej jakości oliwa do smażenia
W naczyniu układamy warstwę ryby, posypujemy vegetą, następnie czarnym pieprzem, przyprawą do ryby. Następnie, obficie posypujemy cebulą (ma przykryć całą rybę) potem; majeranek, ocet (mocno skropić cebulę – nie rybę!). Tak przygotowaną warstwę delikatnie przewracamy. Następnie powtarzamy wymienione czynności z tym że, następnych warstw już nie obracamy. Kończymy warstwą cebulową. ( Za każdym razem należy dobrze skropić octem cebule). Naczynie przykrywamy i pozostawiamy na całą noc. Następnego dnia wszystko delikatnie wymieszać. Rybę delikatnie otrzepać z cebuli (ale troszkę jej zostawić na rybce) obtoczyć w mące, jajku i bułce. Smażyć na oliwie.