Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poleca, ryba ma zupełnie inny smak. Jest pyszna:)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37983
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 150
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9232
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37983
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 150
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9232
Składniki
Pstrąg świeży (wypatroszony porcjowany ) Vegeta Czarny pieprz Przyprawa do ryby Cebula (pokrojona w kostkę) Majeranek Ocet 10%
Panierka; Mąka Jajka Bułka tarta Dodatkowo; Dobrej jakości oliwa do smażenia
W naczyniu układamy warstwę ryby, posypujemy vegetą, następnie czarnym pieprzem, przyprawą do ryby. Następnie, obficie posypujemy cebulą (ma przykryć całą rybę) potem; majeranek, ocet (mocno skropić cebulę – nie rybę!). Tak przygotowaną warstwę delikatnie przewracamy. Następnie powtarzamy wymienione czynności z tym że, następnych warstw już nie obracamy. Kończymy warstwą cebulową. ( Za każdym razem należy dobrze skropić octem cebule). Naczynie przykrywamy i pozostawiamy na całą noc. Następnego dnia wszystko delikatnie wymieszać. Rybę delikatnie otrzepać z cebuli (ale troszkę jej zostawić na rybce) obtoczyć w mące, jajku i bułce. Smażyć na oliwie.