Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i pyszny przepis na rybę z grilla po indyjsku.
Wymieszać wszystkie składniki marynaty: oliwę, sok z cytryny, kurkumę, chili, sól morską oraz pastę czosnkowo-imbirową.
Oczyszczoną i umytą makrelę wytrzeć papierowym ręcznikiem do sucha.
Ostrym nożem zrobić ukośne nacięcia
Przygotowaną rybę natrzeć starannie marynatą, do środka włożyć kawałki cytryny, papryczki chili, kolendrę, czosnek i odstawić do lodówki przynajmniej na 1 godzinę.
Rozgrzać grill.
Rybę wyjąc z lodówki. Zawinąć w folię aluminiową albo włożyć do specjalnego kosza do grillowania ryb. Rybę można skropić dodatkowo oliwą, wsypać na węgle Garam Masala (przyprawą tą można także posypać rybę podczas grillowania).
Makrelę grillować 8-10 minut z każdej strony, aż będzie gotowa.
Miłego gotowania!
Przepis dnia
Ten przepis wymysliłam sama.Do pieczenia nadaje sie kazda ryba ,moze byc szc...
Odsłon: 42142
rybka jest podobna do ryby po grecku jednak trochę się różni :)
Odsłon: 31545
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 240
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 257
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 120
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 216
Pyszne szybkie i lekkie danie obiadowe naleśniki z białym serem i jabłkami pr...
Odsłon: 951
Pyszna, zdrowa i lekka sałatka z pomidorów, cebuli i szczypiorku.Warzywa poch...
Odsłon: 2554
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 240
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 257
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 120
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 216
Pyszne szybkie i lekkie danie obiadowe naleśniki z białym serem i jabłkami pr...
Odsłon: 951
Pyszna, zdrowa i lekka sałatka z pomidorów, cebuli i szczypiorku.Warzywa poch...
Odsłon: 2554
Składniki
Wymieszać wszystkie składniki marynaty: oliwę, sok z cytryny, kurkumę, chili, sól morską oraz pastę czosnkowo-imbirową.
Oczyszczoną i umytą makrelę wytrzeć papierowym ręcznikiem do sucha. Ostrym nożem zrobić ukośne nacięcia
Przygotowaną rybę natrzeć starannie marynatą, do środka włożyć kawałki cytryny, papryczki chili, kolendrę, czosnek i odstawić do lodówki przynajmniej na 1 godzinę.
Rozgrzać grill. Rybę wyjąc z lodówki. Zawinąć w folię aluminiową albo włożyć do specjalnego kosza do grillowania ryb. Rybę można skropić dodatkowo oliwą, wsypać na węgle Garam Masala (przyprawą tą można także posypać rybę podczas grillowania). Makrelę grillować 8-10 minut z każdej strony, aż będzie gotowa. Miłego gotowania!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burger z łososiem i wasabi mayo
Dania główne
Pierogi z kaszą jaglaną i serem
Dania główne
Naleśniki mięsno- warzywne
Dania główne
Pierogi z białym serem i jabłkami
Burger z łososiem i wasabi mayo
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 13
Pierogi z kaszą jaglaną i serem
Ten przepis szczególnie warto wypróbować, pierogi smakują wybornie.
Odsłon: 66