Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i pyszny przepis na rybę z grilla po indyjsku.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34024
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 458
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1769
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 20
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10246
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34024
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 458
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1769
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 20
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10246
Składniki
Wymieszać wszystkie składniki marynaty: oliwę, sok z cytryny, kurkumę, chili, sól morską oraz pastę czosnkowo-imbirową.
Oczyszczoną i umytą makrelę wytrzeć papierowym ręcznikiem do sucha. Ostrym nożem zrobić ukośne nacięcia
Przygotowaną rybę natrzeć starannie marynatą, do środka włożyć kawałki cytryny, papryczki chili, kolendrę, czosnek i odstawić do lodówki przynajmniej na 1 godzinę.
Rozgrzać grill. Rybę wyjąc z lodówki. Zawinąć w folię aluminiową albo włożyć do specjalnego kosza do grillowania ryb. Rybę można skropić dodatkowo oliwą, wsypać na węgle Garam Masala (przyprawą tą można także posypać rybę podczas grillowania). Makrelę grillować 8-10 minut z każdej strony, aż będzie gotowa. Miłego gotowania!