Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i pyszny przepis na rybę z grilla po indyjsku.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej szynki z dodatkiem war...
Odsłon: 51
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 2068
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 53
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej szynki z dodatkiem war...
Odsłon: 51
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 2068
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 53
Składniki
Wymieszać wszystkie składniki marynaty: oliwę, sok z cytryny, kurkumę, chili, sól morską oraz pastę czosnkowo-imbirową.
Oczyszczoną i umytą makrelę wytrzeć papierowym ręcznikiem do sucha. Ostrym nożem zrobić ukośne nacięcia
Przygotowaną rybę natrzeć starannie marynatą, do środka włożyć kawałki cytryny, papryczki chili, kolendrę, czosnek i odstawić do lodówki przynajmniej na 1 godzinę.
Rozgrzać grill. Rybę wyjąc z lodówki. Zawinąć w folię aluminiową albo włożyć do specjalnego kosza do grillowania ryb. Rybę można skropić dodatkowo oliwą, wsypać na węgle Garam Masala (przyprawą tą można także posypać rybę podczas grillowania). Makrelę grillować 8-10 minut z każdej strony, aż będzie gotowa. Miłego gotowania!