Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba z młodą kapustą w naleśniku

Ryba z młodą kapustą w naleśniku

Autor:

Przepisów i artykułów: 775 Ocena: 7836

Dodano:

Odsłon: 1171

Lubię robić eksperymenty na potrawach i muszę przyznać, że połączenie ryby z młoda kapustą to był super pomysł.

Składniki

  • Składniki na naleśniki:
  • 2 szk. mąki pszennej
  • Jajko
  • 1 szk. wody gazowanej
  • 1 szklanka mleka
  • Szczypta soli
  • Składniki na farsz:
  • 1 mała główka kapusty młodej
  • 1 marchew
  • Vegeta
  • Trochę octu
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • ½ kg fileta rybnego sum
  • 2 jajka
  • Mąką pszenna do panierki
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Sos meksykański w słoiczku
  • 20 dag sera żółtego
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ryba z młodą kapustą w naleśniku

Przygotowanie

  1. 1. Kapustę szatkujemy, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach. Warzywa zalewamy wodą, doprawiamy Vegetą i gotujemy. Pod koniec gotowania wlewamy ocet i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody

  2. 2. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, solimy, panierujemy w roztrzepanym widelcem jaku następnie w mące pszennej i smażymy na rozgrzanym oleju

  3. 3. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą, pamiętając, że mleko wlewamy stopniowo na koniec, mieszając żeby nie powstały nam grudki i smażymy na naleśnikarce lub patelni

  4. 4. Na każdym naleśniku układamy rybę i trochę kapusty, zwijamy w kopertki

  5. 5. Układamy w naczyniu żaroodpornym, wierzch smarujemy sosem meksykańskim i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach serem

  6. 6. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera w piekarniku w 180°C
    7. Danie gotowe
    8. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 maja PYCHA, no i ten ser roztopiony powoduje u mnie ślinotok :D Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń