Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię robić eksperymenty na potrawach i muszę przyznać, że połączenie ryby z młoda kapustą to był super pomysł.
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 285
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 415
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 285
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 415
Składniki
1. Kapustę szatkujemy, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach. Warzywa zalewamy wodą, doprawiamy Vegetą i gotujemy. Pod koniec gotowania wlewamy ocet i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody
2. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, solimy, panierujemy w roztrzepanym widelcem jaku następnie w mące pszennej i smażymy na rozgrzanym oleju
3. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą, pamiętając, że mleko wlewamy stopniowo na koniec, mieszając żeby nie powstały nam grudki i smażymy na naleśnikarce lub patelni
4. Na każdym naleśniku układamy rybę i trochę kapusty, zwijamy w kopertki
5. Układamy w naczyniu żaroodpornym, wierzch smarujemy sosem meksykańskim i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach serem
6. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera w piekarniku w 180°C 7. Danie gotowe 8. Smacznego