Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba z piekarnika to świetne danie nie tylko na piątek, ale też na każdy inny dzień tygodnia. Jest wyraziste i nieco pikantne dzięki marynacie z kolorowym pieprzem, przez co wyróżnia się wśród innych dań rybnych. Delikatna kwaskowatość pomidorków koktajlowych dodatkowo podkręca cały smak. Danie jest idealną propozycją dla osób na diecie, chcących odżywiać się zdrowo i zbilansowanie. Dorsz dostarcza wielu kwasów omega-3, dzięki czemu wspiera serce i wzrok. Stanowi nieodzowny element zdrowej diety.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 530
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2740
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 530
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2740
Składniki
Przygotuj marynatę. W małej miseczce wymieszaj wszystkie składniki marynaty. Rybę oczyść i osusz papierowym ręcznikiem. Włóż ją do marynaty i równomiernie pokryj. Pozostaw na ok. 20-30 minut. Brokuły umyj i podziel na różyczki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki.
W naczyniu żaroodpornym ułóż rybę, brokuły, cebulę i pomidorki. Skrop całość oliwą z oliwek i posyp solą. Pozostałą w miseczce marynatę rozprowadź na filetach.
Włóż danie do piekarnika nagrzanego do 200 st. Celsjusza i piecz przez 15-20 minut, do miękkości ryby.
Rybę z piekarnika podawaj od razu na ciepło, z dodatkiem ziemniaków lub kaszy.