Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciągle ryba po grecku a przecież jest tyle dobrych warzyw, dlatego wypróbowałam coś innego, danie wyszło pyszne.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Fileta kroimy na mniejsze kawałki, solimy. Zanurzamy w roztrzepanym jajku.
Obtaczamy w mące.
Smażymy na rozgrzanym oleju.
Układamy w naczyniu.
Cebule obieramy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach, dodajemy do cebuli.
Następnie dodajemy fasole oraz kalafior, podlewamy odrobiną wody i prużymy aż warzywa będą miękkie.
Przyprawiamy solą, sosem sojowym, tymiankiem, papryką.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę jeszcze prużymy.
Przekładamy warzywa na rybę . Danie gotowe. Smacznego.
.