Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie z ryby morskiej
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 302
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 566
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 302
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 566
Składniki
Filety umyć, osuszyć w ściereczce, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju.Cebulę i ziemniaki pokroić w plastry, marchewkę i seler zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Wszystkie warzywa podsmażyć na oleju, wyłożyć na żaroodporny półmisek, ułożyć na nich porcje ryby, zalać śmietanką zmieszaną z sokiem pomidorowym, posypać posiekanym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem.Piec około 20 min w dobrze nagrzanym piekarniku. Przed podanie posypać natką pietruszki.