Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 200
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 106
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 229
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2184
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 84
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 200
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 106
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 229
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2184
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 84
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 51
Składniki
Filety umyć, osuszyć w ściereczce, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju.Cebulę i ziemniaki pokroić w plastry, marchewkę i seler zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Wszystkie warzywa podsmażyć na oleju, wyłożyć na żaroodporny półmisek, ułożyć na nich porcje ryby, zalać śmietanką zmieszaną z sokiem pomidorowym, posypać posiekanym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem.Piec około 20 min w dobrze nagrzanym piekarniku. Przed podanie posypać natką pietruszki.