Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami warto zrobić sobie dzień bezmięsny, postny piątek. Proponuję rybę z kwaskowo słodką żurawiną.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1108
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1094
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13066
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1108
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1094
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13066
Składniki
1. Żurawinę przesypujemy do naczynia. 2. Zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na godzinę.
3. Rybę kroimy na mniejsze kawałki.
4. Zanurzamy w rozmąconym widelcem jajku.
Obtaczamy w mące.
6. Smażymy obu stron na rozgrzanym oleju.
7. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
8. Odlewamy wodę z żurawiny, zostawiamy tylko tak koło łyżki.
9. Przekładamy do rondelka.
10. Dodajemy miód.
11. Następnie cynamon.
12. Ziele angielskie oraz Goździki. 13. Gotujemy około 10 minut, mieszając.
14. Na rybie układamy po plasterku sera.
15. Zapiekamy chwilkę tylko tyle żeby ser się trochę rozpuścił. 16. Na ser wykładamy żurawinę. 17. Danie gotowe. 18. Smacznego.