Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba z żurawiną

Ryba z żurawiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 568 Ocena: 4969

Dodano:

Odsłon: 134

Czasami warto zrobić sobie dzień bezmięsny, postny piątek. Proponuję rybę z kwaskowo słodką żurawiną.

Składniki

  • 1 kg fileta z Ryby
  • 1 opakowanie żurawiny
  • 4 goździki
  • 2 łyżki miodu
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • Mąka pszenna do obtoczenia
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Kilka plastrów sera Mozzarella
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Żurawinę przesypujemy do naczynia.
    2. Zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na godzinę.

  2. 3. Rybę kroimy na mniejsze kawałki.

  3. 4. Zanurzamy w rozmąconym widelcem jajku.

  4. Obtaczamy w mące.

  5. 6. Smażymy obu stron na rozgrzanym oleju.

  6. 7. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  7. 8. Odlewamy wodę z żurawiny, zostawiamy tylko tak koło łyżki.

  8. 9. Przekładamy do rondelka.

  9. 10. Dodajemy miód.

  10. 11. Następnie cynamon.

  11. 12. Ziele angielskie oraz Goździki.
    13. Gotujemy około 10 minut, mieszając.

  12. 14. Na rybie układamy po plasterku sera.

  13. 15. Zapiekamy chwilkę tylko tyle żeby ser się trochę rozpuścił.
    16. Na ser wykładamy żurawinę.
    17. Danie gotowe.
    18. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 lutego No i jak tu się nie oblizywać, jak jest rybka w takim anturażu ;) Super jedzonko, a takie zapiekane ryby, czy też mięso jest chrupiące i pyszne :) Miodzio, Seven ;) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń