Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami warto zrobić sobie dzień bezmięsny, postny piątek. Proponuję rybę z kwaskowo słodką żurawiną.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12858
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1459
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14131
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5865
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12858
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1459
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14131
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5865
Składniki
1. Żurawinę przesypujemy do naczynia. 2. Zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na godzinę.
3. Rybę kroimy na mniejsze kawałki.
4. Zanurzamy w rozmąconym widelcem jajku.
Obtaczamy w mące.
6. Smażymy obu stron na rozgrzanym oleju.
7. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
8. Odlewamy wodę z żurawiny, zostawiamy tylko tak koło łyżki.
9. Przekładamy do rondelka.
10. Dodajemy miód.
11. Następnie cynamon.
12. Ziele angielskie oraz Goździki. 13. Gotujemy około 10 minut, mieszając.
14. Na rybie układamy po plasterku sera.
15. Zapiekamy chwilkę tylko tyle żeby ser się trochę rozpuścił. 16. Na ser wykładamy żurawinę. 17. Danie gotowe. 18. Smacznego.