Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i aromatyczna. Propozycja na obiad czy wykwintną kolację.
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 46
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 602
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 274
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 74
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 46
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 602
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 274
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 74
Składniki
Rybę podziel na mniejsze porcje. Z każdej strony posyp solą i pieprzem cytrynowym. Z cytryny wyciśnij sok. Połącz z winem. Dodajemy szczyptę cukru. Na dno naczynia żaroodpornego wyłóż rybę. Zalej winem. Drugą cytrynę pokrój w półplasterki, ułóż między kawałki ryby. Orzechy posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Bułkę wymieszaj z orzechami, czosnkiem i ziołami. Posól i popieprz do smaku. Posyp wierzch ryby. Posyp wiórkami masła. Piecze przez pół godziny w 180 stopniach C.