Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami trzeba zrobić coś szybkiego a niekoniecznie mięsnego. Zwykła ryba się nudzi ale jak dodamy pieczarki polejemy śmietaną, wyjdzie nam pyszne danie.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5380
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1727
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5273
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1775
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5380
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1727
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5273
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1775
Składniki
1. Fileta kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy solą.
2. Mąkę mieszamy z bułką tartą.
3. Jajka roztrzepujemy w naczyniu widelcem.
4. Rybę panierujemy najpierw w jajku, następnie w bułce zmieszanej z mąką.
5. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
6. Następnie rybę układamy w naczyniu żaroodpornym.
7. Cebulę obieramy kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
8. Do cebuli dodajemy pieczarki pokrojone.
9. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
10. Na koniec dolewamy śmietanę, chwilę prużymy.
11. Polewamy sosem rybę.
12. Danie gotowe. 13. Smacznego