Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami trzeba zrobić coś szybkiego a niekoniecznie mięsnego. Zwykła ryba się nudzi ale jak dodamy pieczarki polejemy śmietaną, wyjdzie nam pyszne danie.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
1. Fileta kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy solą.
2. Mąkę mieszamy z bułką tartą.
3. Jajka roztrzepujemy w naczyniu widelcem.
4. Rybę panierujemy najpierw w jajku, następnie w bułce zmieszanej z mąką.
5. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
6. Następnie rybę układamy w naczyniu żaroodpornym.
7. Cebulę obieramy kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
8. Do cebuli dodajemy pieczarki pokrojone.
9. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
10. Na koniec dolewamy śmietanę, chwilę prużymy.
11. Polewamy sosem rybę.
12. Danie gotowe. 13. Smacznego