Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami trzeba zrobić coś szybkiego a niekoniecznie mięsnego. Zwykła ryba się nudzi ale jak dodamy pieczarki polejemy śmietaną, wyjdzie nam pyszne danie.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6617
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4541
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326994
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6617
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4541
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326994
Składniki
1. Fileta kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy solą.
2. Mąkę mieszamy z bułką tartą.
3. Jajka roztrzepujemy w naczyniu widelcem.
4. Rybę panierujemy najpierw w jajku, następnie w bułce zmieszanej z mąką.
5. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
6. Następnie rybę układamy w naczyniu żaroodpornym.
7. Cebulę obieramy kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
8. Do cebuli dodajemy pieczarki pokrojone.
9. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
10. Na koniec dolewamy śmietanę, chwilę prużymy.
11. Polewamy sosem rybę.
12. Danie gotowe. 13. Smacznego