Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i pożywne klopsiki rybne z cudownymi ziemniaczkami w karmelu.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9909
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2544
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1684
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 630
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3799
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9909
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2544
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1684
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 630
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3799
Składniki
Rybę zmiksować z jajkiem, mąką, śmietaną, ziemniakami i natką, do otrzymania zwartej masy. Doprawić solą i pieprzem. Z masy uformować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i wstawić na 30 minut do lodówki.
W tym czasie ugotować ziemniaki w osolonej wodzie. Ostrożnie odcedzić. Na patelni rozgrzać olej ( na wysokość 1 cm od dna ). Na średnim ogniu smażyć klopsiki z obu stron na złoty kolor. Na drugiej patelni wolno rozgrzej masło i cukier , aż powstanie karmel. Ugotowane ziemniaki ostrożnie przełożyć na patelnię i podgrzewać chwilę, ciągle mieszając. Tak żeby całe pokryły się karmelem. Klopsiki podajemy z ziemniakami i plasterkami ogórka konserwowego.