Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i pożywne klopsiki rybne z cudownymi ziemniaczkami w karmelu.
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 148
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 302
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 682
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 75
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 126
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 148
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 302
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 682
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 75
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 126
Składniki
Rybę zmiksować z jajkiem, mąką, śmietaną, ziemniakami i natką, do otrzymania zwartej masy. Doprawić solą i pieprzem. Z masy uformować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i wstawić na 30 minut do lodówki.
W tym czasie ugotować ziemniaki w osolonej wodzie. Ostrożnie odcedzić. Na patelni rozgrzać olej ( na wysokość 1 cm od dna ). Na średnim ogniu smażyć klopsiki z obu stron na złoty kolor. Na drugiej patelni wolno rozgrzej masło i cukier , aż powstanie karmel. Ugotowane ziemniaki ostrożnie przełożyć na patelnię i podgrzewać chwilę, ciągle mieszając. Tak żeby całe pokryły się karmelem. Klopsiki podajemy z ziemniakami i plasterkami ogórka konserwowego.