Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i pożywne klopsiki rybne z cudownymi ziemniaczkami w karmelu.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 169
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9419
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 994
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 169
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9419
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 994
Składniki
Rybę zmiksować z jajkiem, mąką, śmietaną, ziemniakami i natką, do otrzymania zwartej masy. Doprawić solą i pieprzem. Z masy uformować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i wstawić na 30 minut do lodówki.
W tym czasie ugotować ziemniaki w osolonej wodzie. Ostrożnie odcedzić. Na patelni rozgrzać olej ( na wysokość 1 cm od dna ). Na średnim ogniu smażyć klopsiki z obu stron na złoty kolor. Na drugiej patelni wolno rozgrzej masło i cukier , aż powstanie karmel. Ugotowane ziemniaki ostrożnie przełożyć na patelnię i podgrzewać chwilę, ciągle mieszając. Tak żeby całe pokryły się karmelem. Klopsiki podajemy z ziemniakami i plasterkami ogórka konserwowego.