Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i pożywne klopsiki rybne z cudownymi ziemniaczkami w karmelu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103764
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2011
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5884
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5879
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103764
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2011
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5884
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5879
Składniki
Rybę zmiksować z jajkiem, mąką, śmietaną, ziemniakami i natką, do otrzymania zwartej masy. Doprawić solą i pieprzem. Z masy uformować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i wstawić na 30 minut do lodówki.
W tym czasie ugotować ziemniaki w osolonej wodzie. Ostrożnie odcedzić. Na patelni rozgrzać olej ( na wysokość 1 cm od dna ). Na średnim ogniu smażyć klopsiki z obu stron na złoty kolor. Na drugiej patelni wolno rozgrzej masło i cukier , aż powstanie karmel. Ugotowane ziemniaki ostrożnie przełożyć na patelnię i podgrzewać chwilę, ciągle mieszając. Tak żeby całe pokryły się karmelem. Klopsiki podajemy z ziemniakami i plasterkami ogórka konserwowego.