Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i pożywne klopsiki rybne z cudownymi ziemniaczkami w karmelu.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7667
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 242
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2669
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 551
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7667
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 242
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2669
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 551
Składniki
Rybę zmiksować z jajkiem, mąką, śmietaną, ziemniakami i natką, do otrzymania zwartej masy. Doprawić solą i pieprzem. Z masy uformować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i wstawić na 30 minut do lodówki.
W tym czasie ugotować ziemniaki w osolonej wodzie. Ostrożnie odcedzić. Na patelni rozgrzać olej ( na wysokość 1 cm od dna ). Na średnim ogniu smażyć klopsiki z obu stron na złoty kolor. Na drugiej patelni wolno rozgrzej masło i cukier , aż powstanie karmel. Ugotowane ziemniaki ostrożnie przełożyć na patelnię i podgrzewać chwilę, ciągle mieszając. Tak żeby całe pokryły się karmelem. Klopsiki podajemy z ziemniakami i plasterkami ogórka konserwowego.