Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z ryby w puszystym cieście.
ręcznik paprierowy
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27317
Polecam, pychota.
Odsłon: 234
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 50
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27317
Polecam, pychota.
Odsłon: 234
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 50
Składniki
Wyrabia się ciasto jak na sodowe racuchy, ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany. Można dodać tego proszku do pieczenia mniej. Do ciasta wkłada się kawałki ryby, dokładnie nim obtacza i kładzie się do smażenia, oleju powinno być około pół centymetra na patelni. Smaży się niespiesznie, ciasto spuchnie a ryba musi jeszcze dojść. Usmażone z obu stron na rumiano kawałki odsącza się na papierowym ręczniku.
Smacznego :)