Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z ryby w puszystym cieście.
ręcznik paprierowy
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Wyrabia się ciasto jak na sodowe racuchy, ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany. Można dodać tego proszku do pieczenia mniej. Do ciasta wkłada się kawałki ryby, dokładnie nim obtacza i kładzie się do smażenia, oleju powinno być około pół centymetra na patelni. Smaży się niespiesznie, ciasto spuchnie a ryba musi jeszcze dojść. Usmażone z obu stron na rumiano kawałki odsącza się na papierowym ręczniku.
Smacznego :)