Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rybne roladki"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Składniki
Filety opłucz pod bieżącą wodą. Skrop 2 łyżkami soku z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem. Do miseczki wlej miód, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz musztardę, dokładnie wymieszaj.
Każdy filet posmaruj masą musztardowo- miodową, połóż po plasterku szynki. Zwiń formując roladki, każdą zepnij wykałaczką.
Masło włóż do rondelka, roztop. Odstaw by przestygło. Następnie dodaj pozostały sok z cytryny, dopraw solą oraz pieprzem, wymieszaj.
Żaroodporne naczynie posmaruj olejem. Ułóż w nim roladki i polej je masłem cytrynowym. Na wierzchu rozłóż gałązki tymianku. Piecz 25-30 minut w temperaturze 180°C.
45 minut. Porcja: 250 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie