Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tarce tofu wizualnie imituje mięso mielone i smakuje naprawdę świetnie!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115934
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7897
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2983
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1421
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1256
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115934
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7897
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2983
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1421
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1256
Składniki
Grzyby mun i shitake zalewamy wrzątkiem na 10 minut. Po tym czasie odcedzamy i kroimy w paski. Pieczarki kroimy w plasterki. Marchew, pietruszkę, selera naciowego kroimy w plasterki, cebulę w piórka, a kapustę szatkujemy. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kostki tofu odciskamy delikatnie na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru wody. Ścieramy na tarce. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy tofu, aż lekko się zarumieni. Dodajemy pokrojone warzywa i grzyby. Doprawiamy sosem sojowym, rybnym i przyprawami. Smażymy na dużym ogniu, często mieszając, aż warzywa się zarumienią. Dodajemy ryż i smażymy jeszcze kilka minut często mieszając. Posypujemy sezamem i podajemy od razu.