Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pełne warzyw danie jednogarnkowe.
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 588
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3194
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 563
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 588
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3194
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 563
Składniki
Cebulę kroimy w piórka, czosnek w plasterki. Pieczarki kroimy na ćwiartki, marchew i selera w plasterki, kapustę włoską siekamy, a kalafiora dzielimy na małe cząstki. W garnku z grubym dnem, na oleju przesmażamy pokrojoną cebulę i czosnek. Kiedy lekko się zeszkli dodajemy ryż i niecałą szklankę wody. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu, póki ryż nie wciągnie wody. Dodajemy wtedy pozostałe warzywa, puree z dyni i przyprawy. Dusimy jeszcze na małym ogniu, aż ryż zupełnie nie zmięknie. W razie potrzeby można dolać troszkę wody. Danie jest pyszne zarówno na świeżo jak i odgrzane następnego dnia.