Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pełne warzyw danie jednogarnkowe.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13201
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2556
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3698
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4669
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13201
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2556
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3698
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4669
Składniki
Cebulę kroimy w piórka, czosnek w plasterki. Pieczarki kroimy na ćwiartki, marchew i selera w plasterki, kapustę włoską siekamy, a kalafiora dzielimy na małe cząstki. W garnku z grubym dnem, na oleju przesmażamy pokrojoną cebulę i czosnek. Kiedy lekko się zeszkli dodajemy ryż i niecałą szklankę wody. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu, póki ryż nie wciągnie wody. Dodajemy wtedy pozostałe warzywa, puree z dyni i przyprawy. Dusimy jeszcze na małym ogniu, aż ryż zupełnie nie zmięknie. W razie potrzeby można dolać troszkę wody. Danie jest pyszne zarówno na świeżo jak i odgrzane następnego dnia.