Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1462
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1646
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1462
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1646
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Składniki
Czosnek obieramy maslo rozgrzewamy na patelni i dodajemy przevisniesty czosnek ,dosłownie na 1 min .Krewetki przekładamy do osobnej miski .dodajemy czosnek z masłem wcześniej lekko zbilansowany ba patelni mieszamy i odstawiamy . Na te samą patelnie kroimy i wrzucamy resztę resztę warzyw .Paprykę wydrążamy z pestek i kroimy w woeksza kostke a cebulę obieramy i kroimy w piórka, dodajemy szczypiorek .Smażymy kilka minut az warzywa nieco zmiękną. W międzyczasie gotujemy ryz zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do warzyw dodajemy dwie łyżki pesto i doprawiamy do smaku .mieszamy . Warzywa mogą być lekko twarde jeśli ktoś lubi ,jeśli nie dusimy na małym ogniu .Krewetki mieszamy i wstawiamy do mikrofalówki na max 2 min .następnie ryz przekładamy na talerz ,wykładamy Sos i.ukladamy nasze Krewetki.