Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na szybko - do zrobienia na kolację po przyjściu z pracy. Jest lekko pikantne i aromatyczne
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1016
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 137
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2186
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4200
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1016
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 137
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2186
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4200
Składniki
Gotujemy ryż
Kroimy cebulę w półplasterki, siekamy czosnek i imbir. Kroimy pierś z kurczaka na małe kawałki.
Rozgrzewamy na głebokiej patelni 2 łyżki oleju, na rozgrzany olej wrzucamy cebulę, czosnek, imbir i dodajemy pastę curry. Mieszamy cały czas żeby nam się nie przypaliło
Wrzucamy kurczaka i smażymy, mieszając od czasu do czasu. Cukinię myjemy i kroimy w półplasterki.
Kiedy kurczak jest juz podsmażony dodajemy cukinię i mrożony groszek, solimy według uznania i dusimy na małym ogniu.
Jak już cukinia zmięknie wlewamy śmietankę i zagotowujemy. Dodajemy posiekaną kolendrę (jeśli mamy świeżą) lub wsypujemy suszoną.
Dodajemy ugotowany ryż, mieszamy i chwilę razem dusimy.
Smacznego:)