Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na szybko - do zrobienia na kolację po przyjściu z pracy. Jest lekko pikantne i aromatyczne
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Gotujemy ryż
Kroimy cebulę w półplasterki, siekamy czosnek i imbir. Kroimy pierś z kurczaka na małe kawałki.
Rozgrzewamy na głebokiej patelni 2 łyżki oleju, na rozgrzany olej wrzucamy cebulę, czosnek, imbir i dodajemy pastę curry. Mieszamy cały czas żeby nam się nie przypaliło
Wrzucamy kurczaka i smażymy, mieszając od czasu do czasu. Cukinię myjemy i kroimy w półplasterki.
Kiedy kurczak jest juz podsmażony dodajemy cukinię i mrożony groszek, solimy według uznania i dusimy na małym ogniu.
Jak już cukinia zmięknie wlewamy śmietankę i zagotowujemy. Dodajemy posiekaną kolendrę (jeśli mamy świeżą) lub wsypujemy suszoną.
Dodajemy ugotowany ryż, mieszamy i chwilę razem dusimy.
Smacznego:)