Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Szklankę ryżu zalać 2 szkl. wody dodać kurkumę i sól. Gotować na małym ogniu do wchłonięcia wody przez ryż ( co jakiś czas mieszać ).
Na patelni rozgrzać olej , zeszklić cebulę i czosnek pokrojone w kostkę.
Dodać pierś pokrojoną w kostkę i podsmażyć.
Dodać warzywa, wymieszać i dusić pod przykryciem do momentu, aż warzywa będą miękkie ale nie rozgotowane.
Dodać masło i ugotowany ryż, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Jeszcze przez moment dusić na małym ogniu.
Życzę smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 15 marca 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:)3 Kto głosował? | Odpowiedz