Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 463
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 226
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 463
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 226
Przepis dnia
Składniki
Szklankę ryżu zalać 2 szkl. wody dodać kurkumę i sól. Gotować na małym ogniu do wchłonięcia wody przez ryż ( co jakiś czas mieszać ).
Na patelni rozgrzać olej , zeszklić cebulę i czosnek pokrojone w kostkę.
Dodać pierś pokrojoną w kostkę i podsmażyć.
Dodać warzywa, wymieszać i dusić pod przykryciem do momentu, aż warzywa będą miękkie ale nie rozgotowane.
Dodać masło i ugotowany ryż, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Jeszcze przez moment dusić na małym ogniu. Życzę smacznego :)