Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 64
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 40
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9298
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 64
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 40
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9298
Składniki
Szklankę ryżu zalać 2 szkl. wody dodać kurkumę i sól. Gotować na małym ogniu do wchłonięcia wody przez ryż ( co jakiś czas mieszać ).
Na patelni rozgrzać olej , zeszklić cebulę i czosnek pokrojone w kostkę.
Dodać pierś pokrojoną w kostkę i podsmażyć.
Dodać warzywa, wymieszać i dusić pod przykryciem do momentu, aż warzywa będą miękkie ale nie rozgotowane.
Dodać masło i ugotowany ryż, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Jeszcze przez moment dusić na małym ogniu. Życzę smacznego :)