Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1235
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 477
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1323
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1235
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 477
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1323
Składniki
Szklankę ryżu zalać 2 szkl. wody dodać kurkumę i sól. Gotować na małym ogniu do wchłonięcia wody przez ryż ( co jakiś czas mieszać ).
Na patelni rozgrzać olej , zeszklić cebulę i czosnek pokrojone w kostkę.
Dodać pierś pokrojoną w kostkę i podsmażyć.
Dodać warzywa, wymieszać i dusić pod przykryciem do momentu, aż warzywa będą miękkie ale nie rozgotowane.
Dodać masło i ugotowany ryż, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Jeszcze przez moment dusić na małym ogniu. Życzę smacznego :)