Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryż z mięsem i fasolką

Ryż z mięsem i fasolką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2308 Ocena: 51234

Dodano:

Odsłon: 3900

Danie powstało na prędko z tego co było pod ręką. Szybkie i smaczne danie polecamy dla zapracowanych ;)

Składniki

  • 150 g ryżu
  • 250 mielonego mięsa z szynki
  • 1 cebula słodka
  • pęczek szczypiorku
  • 250 g pieczarek
  • 250 g mrożonej fasolki szparagowej (u nas zielona)
  • mała puszka kukurydzy
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • sól ,pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ryż z mięsem i fasolką

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy na sypko.
    Na dużej patelni podsmażamy posiekaną cebulę ,pokrojone w plasterki pieczarki ,fasolkę szparagową ,smażymy 5 min. Następnie dodajemy mięso mielone ,rozdrabniamy je widelcem ,oprószamy solą i pieprzem ,dodajemy sos ,smażymy 10-15 min. Do całości dodajemy ryż i osączoną z zalewy kukurydzę. Smażymy jeszcze kilka minut ,do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem ,mieszamy z posiekanym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

luna76 22 czerwca 2015 Takie czyszczenie lodówki najlepiej się sprawdza :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 22 czerwca 2015 uwielbiam takie smaczne, expresowe czyszczenie lodówki :-)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń