Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na aromatyczne, smaczne pesto podawane w nietypowym, ale równie smacznym połączeniu z ryżem. Gorąco polecam! :)
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33778
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 7901
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 61
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 219
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33778
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 7901
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 61
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 219
Składniki
Ser Jadel ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Umyte i osuszone listki bazyliowe siekamy i przekładamy do naczynia. Dodajemy starty ser, przepołowione 2 ząbki czosnku oraz prażone, ale nie solone orzechy makadamia* oraz odrobinę oliwy z oliwek. * Jeśli kupiliśmy orzechy nieprażone, przed przygotowaniem pesto musimy je delikatnie uprażyć i ostudzić. Pamiętajmy, aby użyć orzechów jak najbardziej naturalnych - nie solonych i nie oblanych tanim olejem palmowym.
Następnie zawartość naczynia miksujemy przez chwilę za pomocą blendera, doprowadzając do odpowiedniego rozdrobnienia, ale nie do wytworzenia jednolitej papki. Następnie dodajemy pozostałą część oliwy z oliwek i jeszcze raz przez chwilę miksujemy. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem - białym i czarnym. Ryż gotujemy al - dente, odcedzamy i mieszamy z przygotowanym pesto**. ** Pesta nigdy nie podgrzewamy, gdyż może nabrać gorzkiego smaku. Życzę smacznego! :)