Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa , która robi się sama ;)
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17606
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1751
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15225
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4663
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8974
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17606
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1751
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15225
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4663
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8974
Składniki
Przy tej potrawie się nie napracujemy , a się i najemy i będzięmy usatysfakcjonowani kulinarnie ;) Gotujemy ryż według czasu podanego na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy z oliwek , dusimy warzywa przez ok. 15 min pod przykryciem. Po 15 minutach do warzyw, dorzucamy ugotowany ryż , przyprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką i sosem sojowym ( ja zawsze robię to na oko, ale przeliczyłam, że wyjdzie to ok. pięciu łyżek stołowych ). Mieszamy dokładnie i smażymy razem jeszcze ok. 7 minut , często mieszając. Smacznego :)