Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryż z warzywami

Ryż z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 370

Dodano:

Odsłon: 3368

Potrawa , która robi się sama ;)

Składniki

  • warzywa na patelnię 450 gr (papryka żółta i czerwona, kukurydza, zielona fasolka, czerwona cebula, plastry ziemniaka)
  • 2 torebki ryżu lub ok. dwóch czubatych szklanek sypkiego ryżu na osobę (taki jaki lubicie najbardziej)
  • 1 ząbek czosnku
  • sos sojowy
  • ostra papryka
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przy tej potrawie się nie napracujemy , a się i najemy i będzięmy usatysfakcjonowani kulinarnie ;)

    Gotujemy ryż według czasu podanego na opakowaniu.

    Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy z oliwek , dusimy warzywa przez ok. 15 min pod przykryciem.

    Po 15 minutach do warzyw, dorzucamy ugotowany ryż , przyprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką i sosem sojowym ( ja zawsze robię to na oko, ale przeliczyłam, że wyjdzie to ok. pięciu łyżek stołowych ).

    Mieszamy dokładnie i smażymy razem jeszcze ok. 7 minut , często mieszając.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń