Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Składniki
Ryż dokładnie wypłukać i ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odłożyć na bok. Cukinię umyć i osuszyć. Zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Na pateni rozpuścić masło i dodać olej. Zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać pora pokrojonego w półplasterki. Mieszać i smażyć na wolnym ogniu. Przełożyć na patelnię startą cukinię. Smażyć, mieszać. Dodać ser feta. Mieszać, żeby składni ładnie się połączyły. Dodać pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, a na koniec dodać mrożony groszek. Jeszcze kilka minut dusić i mieszać. Dodać pieprz, mieloną paprykę, czosnek niedźwiedzi. Dodać ugotowany ryż. Wymieszać. Dodać sól do smaku. Gotowe