Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2683
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421804
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2161
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2683
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421804
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2161
Składniki
Ryż ugotować w posolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki curry,gorący przełożyć do małych miseczek i docisnąć szczelnie łyżką.Kotlety sojowe ugotować ok 5minut w wodzie z dodatkiek kostki rosołowej,następnie odcedzić i pokroić każdy na 4 części.Na patelni rozpuscić 2 łyżki margaryny i wsypać warzywa chwilkę dusic żeby troszkę zmiękły(mają być chrupiące),następnie dodać kotlety sojowe,wino i resztę przypraw(doprawić według gustu)wszystko razem krótko zagotować i odstawić na parę minut pod przykryciem żeby warzywa przeszły aromatem wina.Porcję ryżu ułożyć na talerzu a w koło warzywa.Życzę smacznego.