Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Ryż ugotować w posolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki curry,gorący przełożyć do małych miseczek i docisnąć szczelnie łyżką.Kotlety sojowe ugotować ok 5minut w wodzie z dodatkiek kostki rosołowej,następnie odcedzić i pokroić każdy na 4 części.Na patelni rozpuscić 2 łyżki margaryny i wsypać warzywa chwilkę dusic żeby troszkę zmiękły(mają być chrupiące),następnie dodać kotlety sojowe,wino i resztę przypraw(doprawić według gustu)wszystko razem krótko zagotować i odstawić na parę minut pod przykryciem żeby warzywa przeszły aromatem wina.Porcję ryżu ułożyć na talerzu a w koło warzywa.Życzę smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

nowalijka 24 września 2010Zgłoś do usunięcia
Apetycznie wygląda2 Kto głosował? | Odpowiedz

edytek 01 września 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo smakowicie wygląda...2 Kto głosował? | Odpowiedz

moni81 31 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Mniam,pięknie wygląda...:))2 Kto głosował? | Odpowiedz