Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne jarskie danie jednogarnkowe:) Jeśli dodamy kiełbasę lub fileta drobiowego stanie się daniem pożywnym - w sam raz dla mięsożercy:)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3716
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3801
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 368
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 679
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3716
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3801
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 368
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 679
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy drobno pokrojone cebulę i czosnek. Podsmażamy często mieszając /uważając żeby się czosnek nie przypalił/ do czasu aż cebula stanie się szklista. Dodajemy pokrojona w cienkie plasterki /lub półplasterki/ marchew i podsmażamy 2-3 min. Następnie dodajemy pokrojony seler naciowy i papryki i smażymy kolejne 2-3 min. Wsypujemy ryż, dodajemy kurkumę i słodką paprykę i mieszając podsmażamy kolejne 2-3 min. Wlewamy szklankę bulionu, dodajemy odrobinę soli i pieprzu i mieszamy. Dusimy pod przykryciem ok. 10 min od czasu do czasu mieszając i w razie potrzeby dodajemy małymi porcjami bulion. Następnie dodajemy różyczki brokuła i dusimy pod przykryciem kolejne 10 min - do czasu aż ryż będzie miękki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i paprykami: ostrą i słodką. Podajemy na ciepło posypując posiekaną natką pietruszki /lub natką kolendry/.