Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszne , aromatyczne danie , wykonałam wg przepisu mistrza Pawła Małeckiego z książki "Cukiernia Lidla". Polecam.
Mleko zagotować, dodać sól i wsypać ryż. Gotować na małym ogniu ciągle mieszając przez ok. 20 minut. Zagotowany ryż przykryć i odstawić na 30 minut.
W tym czasie obrać jabłka, zetrzeć na dużych oczkach i przełożyć na patelnię z roztopionym masłem. Dodać cukier, sok z cytryny i prażyć jabłka , aż ich konsystencja będzie zwarta. Następnie wsypać cynamon i wymieszać.
Do natłuszczonego masłem naczynia żaroodpornego przełożyć połowę ryżu, na ryż rozłożyć uprażone jabłka, a na jabłka drugą część ryżu.. Całość polać sosem czyli śmietaną dokładnie wymieszaną z cukrem waniliowym i cukrem pudrem.
Ryż zapiekać w piekarniku nagrzanym do 195-205 st.C przez ok. 25-30 minut.
Po wyjęciu udekorować bitą śmietaną i oprószyć cynamonem. SMACZNEGO!
Pyszne i odżywcze smoothie bogate w beta-karoten, błonnik, potas, wapń, żela...
Odsłon: 6502
Pierogi z nadzieniem z delikatnego, pysznego karpia i gotowanych warzyw podan...
Odsłon: 178
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 3997
Pyszny i soczysty schab w sosie pietruszkowym idealny na obiad lub imprezę ro...
Odsłon: 178
Wątróbka po wiejsku to propozycja dania nieco na słodko, nieco na kwaśno. Pod...
Odsłon: 771
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 3997
Pyszny i soczysty schab w sosie pietruszkowym idealny na obiad lub imprezę ro...
Odsłon: 178
Wątróbka po wiejsku to propozycja dania nieco na słodko, nieco na kwaśno. Pod...
Odsłon: 771
Składniki
Mleko zagotować, dodać sól i wsypać ryż. Gotować na małym ogniu ciągle mieszając przez ok. 20 minut. Zagotowany ryż przykryć i odstawić na 30 minut.
W tym czasie obrać jabłka, zetrzeć na dużych oczkach i przełożyć na patelnię z roztopionym masłem. Dodać cukier, sok z cytryny i prażyć jabłka , aż ich konsystencja będzie zwarta. Następnie wsypać cynamon i wymieszać.
Do natłuszczonego masłem naczynia żaroodpornego przełożyć połowę ryżu, na ryż rozłożyć uprażone jabłka, a na jabłka drugą część ryżu.. Całość polać sosem czyli śmietaną dokładnie wymieszaną z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Ryż zapiekać w piekarniku nagrzanym do 195-205 st.C przez ok. 25-30 minut.
Po wyjęciu udekorować bitą śmietaną i oprószyć cynamonem. SMACZNEGO!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kapusta faszerowana czyli inaczej gołąbki
Dania główne
Schab ze śliwką i morelą pieczony w rękawie
Dania główne
Szaszłyki z kiełbaskami i warzywami
Dania główne
Szaszłyki drobiowe z kumkwatem i kiwi
Kapusta faszerowana czyli inaczej gołąbki
Różnie nazywają tę potrawę ale ja nazywa ją gołąbkami i niech tak zostanie, p...
Odsłon: 48
Schab ze śliwką i morelą pieczony w rękawie
Prosty i wyśmienity przepis na schab pieczony z suszonymi owocami. Tak piecz...
Odsłon: 50