Dania główne Przepis na:
Ryż zapiekany z tuńczykiem

Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 624
Dodano: 11.09.2019
Odsłon: 149
Składniki
5-6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Ryż ugotować w osolonej wodzie.
-
Ryż wymieszać z tuńczykiem i jajkami, doprawić solą i pieprzem.
-
Tak przygotowany ryż przełożyć do żaroodpornego naczynia. Naczynie nie wymaga natłuszczania, ponieważ ilość oleju którym był zalany tuńczyk w zupełności wystarcza.
-
Ryż zapiekać przez około 80 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Naczynie można przykryć w trakcie zapiekania, ale nie jest to konieczne. Bez przykrycia powierzchnia ryżu jest bardziej chrupiąca.
Komentarze do przepisu (4)

fafiatko 12 wrześniaZgłoś do usunięcia
Nieskomplikowane a jakie smaczne! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchmariola63 12 wrześniaZgłoś do usunięcia
Ciekawe danie, musi być smaczne :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz