Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zapiekanka z ryżu, tuńczyka i jajek. Świetnie smakuje podawana z klasyczną sałatką z pomidorów i cebuli.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie.
Ryż wymieszać z tuńczykiem i jajkami, doprawić solą i pieprzem.
Tak przygotowany ryż przełożyć do żaroodpornego naczynia. Naczynie nie wymaga natłuszczania, ponieważ ilość oleju którym był zalany tuńczyk w zupełności wystarcza.
Ryż zapiekać przez około 80 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Naczynie można przykryć w trakcie zapiekania, ale nie jest to konieczne. Bez przykrycia powierzchnia ryżu jest bardziej chrupiąca.