Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zapiekanka z ryżu, tuńczyka i jajek. Świetnie smakuje podawana z klasyczną sałatką z pomidorów i cebuli.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1792
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14379
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19485
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1792
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14379
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19485
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13151
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie.
Ryż wymieszać z tuńczykiem i jajkami, doprawić solą i pieprzem.
Tak przygotowany ryż przełożyć do żaroodpornego naczynia. Naczynie nie wymaga natłuszczania, ponieważ ilość oleju którym był zalany tuńczyk w zupełności wystarcza.
Ryż zapiekać przez około 80 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Naczynie można przykryć w trakcie zapiekania, ale nie jest to konieczne. Bez przykrycia powierzchnia ryżu jest bardziej chrupiąca.