Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z ryżu z dodatkiem tyńczyka, suszonych pomidorów i szpinaku.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 837
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1946
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 440
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 837
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1946
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 440
Składniki
Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniui przestudzić. Na dużej patelni rozgrzać oliwę- podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek. Dodać ryż i lekko przesmażyć, dodać szpinak i przemieszać żeby trochę zmiękł. Przełożyć wszystko do miski, lekko przestudzić
Pokroić pomidory w paseczki, oliwki posiekać – dać do ryżu. Dodać jajka, tuńczyka, parmezan i szczypiorek. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Włożyć w formę do pieczenia wysmarowaną masłem.
Piec 30 minut w 180 stopniach. Po 15 minutach pieczenia wyłożyć na wierzch mozzarelle pokrojoną w plasterki.