Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z ryżu z dodatkiem tyńczyka, suszonych pomidorów i szpinaku.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 257
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 549
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1223
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1238
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 257
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 549
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1223
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1238
Składniki
Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniui przestudzić. Na dużej patelni rozgrzać oliwę- podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek. Dodać ryż i lekko przesmażyć, dodać szpinak i przemieszać żeby trochę zmiękł. Przełożyć wszystko do miski, lekko przestudzić
Pokroić pomidory w paseczki, oliwki posiekać – dać do ryżu. Dodać jajka, tuńczyka, parmezan i szczypiorek. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Włożyć w formę do pieczenia wysmarowaną masłem.
Piec 30 minut w 180 stopniach. Po 15 minutach pieczenia wyłożyć na wierzch mozzarelle pokrojoną w plasterki.