Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z ryżu z dodatkiem tyńczyka, suszonych pomidorów i szpinaku.
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21431
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 31
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 107
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21431
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 31
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 107
Składniki
Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniui przestudzić. Na dużej patelni rozgrzać oliwę- podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek. Dodać ryż i lekko przesmażyć, dodać szpinak i przemieszać żeby trochę zmiękł. Przełożyć wszystko do miski, lekko przestudzić
Pokroić pomidory w paseczki, oliwki posiekać – dać do ryżu. Dodać jajka, tuńczyka, parmezan i szczypiorek. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Włożyć w formę do pieczenia wysmarowaną masłem.
Piec 30 minut w 180 stopniach. Po 15 minutach pieczenia wyłożyć na wierzch mozzarelle pokrojoną w plasterki.