Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne i łatwe danie. Niepowtarzalny smak. Super pomysł na rodzinny obiad.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2313
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4399
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1337
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 320
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2313
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4399
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1337
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 320
Składniki
W osolonej wodzie gotujemy ryż. Kurczaka kroimy kostkę, obsypujemy przyprawami i smażymy na oleju. Cebulę kroimy w kostkę i na drugiej patelni smażymy na maśle. Pieczarki kroimy w kostkę i dodajemy do pieczarek. Mieszamy i całość dusimy około 10 minut. Następnie dodajemy kurczaka i dusimy jeszcze kilka minut. W naczyniu żaroodpornym układamy ryż, następnie wykładamy mięso i obsypujemy żółtym serem. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni Celsjusza i pieczemy 30 minut.