Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne i łatwe danie. Niepowtarzalny smak. Super pomysł na rodzinny obiad.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 166
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1294
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 166
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1294
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Składniki
W osolonej wodzie gotujemy ryż. Kurczaka kroimy kostkę, obsypujemy przyprawami i smażymy na oleju. Cebulę kroimy w kostkę i na drugiej patelni smażymy na maśle. Pieczarki kroimy w kostkę i dodajemy do pieczarek. Mieszamy i całość dusimy około 10 minut. Następnie dodajemy kurczaka i dusimy jeszcze kilka minut. W naczyniu żaroodpornym układamy ryż, następnie wykładamy mięso i obsypujemy żółtym serem. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni Celsjusza i pieczemy 30 minut.