Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryżowe racuszki- bardzo smaczne, uwielbiam je na obiad z powidłem, marmoladą czy dżemem truskawkowym są wspaniałe.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1835
Polecam, pychota.
Odsłon: 608
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 505
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1835
Polecam, pychota.
Odsłon: 608
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 505
Składniki
Ryż gotujemy do miękkości, odcedzamy z wody i studzimy. Jaja ucieramy w osobnym naczyniu z cukrem waniliowym i cukrem.Wszystkie podane składniki mieszamy ze sobą i ryżem. Masa jest pół gęsta.Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką robimy placuszki. Smażymy je z obu stron na rumiano. Podajemy z powidłem.