Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryżowe racuszki- bardzo smaczne, uwielbiam je na obiad z powidłem, marmoladą czy dżemem truskawkowym są wspaniałe.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1214
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 329
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1214
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 329
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Składniki
Ryż gotujemy do miękkości, odcedzamy z wody i studzimy. Jaja ucieramy w osobnym naczyniu z cukrem waniliowym i cukrem.Wszystkie podane składniki mieszamy ze sobą i ryżem. Masa jest pół gęsta.Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką robimy placuszki. Smażymy je z obu stron na rumiano. Podajemy z powidłem.