Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryżowe racuszki- bardzo smaczne, uwielbiam je na obiad z powidłem, marmoladą czy dżemem truskawkowym są wspaniałe.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19254
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13042
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1690
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232127
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19254
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13042
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1690
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232127
Składniki
Ryż gotujemy do miękkości, odcedzamy z wody i studzimy. Jaja ucieramy w osobnym naczyniu z cukrem waniliowym i cukrem.Wszystkie podane składniki mieszamy ze sobą i ryżem. Masa jest pół gęsta.Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką robimy placuszki. Smażymy je z obu stron na rumiano. Podajemy z powidłem.