Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rzymski rulon z warzywami"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 54
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 54
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Mięso wymieszaj ze śmietaną. Przypraw solą i pieprzem. Wstaw na 2 godziny do lodówki. Mrożone warzywa przełóż na sitko, pozostaw tak, aż rozma rzną. Boczek i 3/4 szynki potnij w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki.
Na patelni rozgrzej masło. Podsmaż na nim cebulę oraz pokrojony boczek i szynkę. Dołóż rozmrożone warzywa i pieczarki. Smaż razem chwilę. Przypraw solą oraz pieprzem. Wbij jajka. Wymieszaj. Zdejmij z ognia.
Mięsną masę rozsmaruj na kawałku pergaminu. Przykryj pozostałymi plasterkami szynki. Wyłóż przygotowane nadzienie. Zwiń, pomagając sobie papierem. Piecz 50 minut w temperaturze 180 st.Źródło: Tina