Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 26-02-2024
Witam serdecznie. Dzisiaj zrobimy bitki ze schabu w sosie własnym z warzywami. Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu i każdy sobie z nim poradzi. Życzę Wszystkim smacznego i zapraszam na film z przepisem.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 671
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12422
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 671
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12422
Składniki
Na początku schab należy przepłukać pod zimną bieżącą wodą, następnie kroimy go na 8 równych kotletów o grubości do 1,5 cm. Kotlety układamy na desce i przykrywamy folią spożywczą, musimy je teraz delikatnie rozklepać, następnie ściągamy folię, oprószamy kotlety pieprzem i solą z jednej strony. Już teraz każdego kotleta obtaczamy z obu stron w mące, następnie rozgrzewamy mocno patelnię i wlewamy olej, układamy bitki na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron aż mięso się zarumieni. Następnie wszystkie kotlety ściągamy z patelni i już na tym samym tłuszczu podsmażamy rozdrobnione warzywa aż zmiękną, czosnek, por, pieczarki i paprykę. Następnie do warzyw dorzucamy nasze bitki, dolewamy letnią wodę, dorzucamy sól i pieprz do smaku, zwiększamy płomień do czasu zagotowania, przykrywamy patelnię pokrywką i już na wolnym ogniu dusimy całość pod przykryciem około 40 minut i pyszne bitki są gotowe!!! Zapraszam serdecznie na film z przepisem i życzę Wszystkim smacznego.