Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pyszny niedzielny obiad.
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 10927
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41858
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4965
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45833
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 10927
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41858
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4965
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45833
Składniki
Mięso myję, osuszam kroję w dość grube plastry. Każdy plaster lekko rozbijam, uważając by nie przedziurawić mięsa. Nacieram solą i pieprzem.
Ser ścieram na tarce i ucieram z masłem. Pora kroję w krążki i mieszam z masą serową.
Łodygi pora kroje w długie i cienkie paski.
Na środku każdego kotleta nakładam po łyżce farszu,
łapię za brzegi zbierając je razem i delikatnie skręcam zgodnie z ruchem wskazówek zegara, przewiązuję paskami pora.
Sakiewki układam w natłuszczonym naczyniu do zapiekania. Podlewam rosołem i zamykam naczynie. Piekarnik nagrzewam do 200°C, wstawiam sakiewki na 10-15 min, następnie zmniejszam temperaturę do 180° C i piekę przez około godzinę. Podaję z ziemniakami i sosem z pieczenia lub jako przystawkę.