Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pyszny niedzielny obiad.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 216
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4883
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4797
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44791
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 414
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 216
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4883
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4797
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44791
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 414
Składniki
Mięso myję, osuszam kroję w dość grube plastry. Każdy plaster lekko rozbijam, uważając by nie przedziurawić mięsa. Nacieram solą i pieprzem.
Ser ścieram na tarce i ucieram z masłem. Pora kroję w krążki i mieszam z masą serową.
Łodygi pora kroje w długie i cienkie paski.
Na środku każdego kotleta nakładam po łyżce farszu,
łapię za brzegi zbierając je razem i delikatnie skręcam zgodnie z ruchem wskazówek zegara, przewiązuję paskami pora.
Sakiewki układam w natłuszczonym naczyniu do zapiekania. Podlewam rosołem i zamykam naczynie. Piekarnik nagrzewam do 200°C, wstawiam sakiewki na 10-15 min, następnie zmniejszam temperaturę do 180° C i piekę przez około godzinę. Podaję z ziemniakami i sosem z pieczenia lub jako przystawkę.