Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pyszny niedzielny obiad.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 70
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3768
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 118
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 70
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3768
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 118
Składniki
Mięso myję, osuszam kroję w dość grube plastry. Każdy plaster lekko rozbijam, uważając by nie przedziurawić mięsa. Nacieram solą i pieprzem.
Ser ścieram na tarce i ucieram z masłem. Pora kroję w krążki i mieszam z masą serową.
Łodygi pora kroje w długie i cienkie paski.
Na środku każdego kotleta nakładam po łyżce farszu,
łapię za brzegi zbierając je razem i delikatnie skręcam zgodnie z ruchem wskazówek zegara, przewiązuję paskami pora.
Sakiewki układam w natłuszczonym naczyniu do zapiekania. Podlewam rosołem i zamykam naczynie. Piekarnik nagrzewam do 200°C, wstawiam sakiewki na 10-15 min, następnie zmniejszam temperaturę do 180° C i piekę przez około godzinę. Podaję z ziemniakami i sosem z pieczenia lub jako przystawkę.