Do góry

Dania główne Przepis na:

Sakiewki schabowe z serowym farszem

Sakiewki schabowe z serowym farszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 743 Ocena: 7424

Dodano:

Odsłon: 1026

Majonez połączony z serem i cebulką to propozycja na świąteczny obiad.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Pieprz
  • Sól
  • Bułka tarta do panierki
  • Mąka pszenna do panierki
  • 2 jajka
  • Olej do smażenia
  • Cebula
  • 15 dag sera żółtego
  • 2 łyżki majonezu
  • Szczypta czosnku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sakiewki schabowe z serowym farszem

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.

  2. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  3. 3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, następnie prużymy na rozgrzanym oleju, dodajemy czosnek i studzimy.

  4. 4. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i dodajemy do cebuli.

  5. 5. Dokładamy majonez i dokładnie mieszamy

  6. 6. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa i składamy w kopertki.

  7. 7. Panierujemy najpierw w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w mące, ponownie w jaku i bułce tartej.

  8. 8. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  9. 9. Kotleciki gotowe.
    10. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń