Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste!! Odmienna forma podania kotleta :)
Kotlety rozbijamy dość cienko, posypujemy z obu stron vegeta, papryką i wkładamy do lodówki na kilkanaście minut.
Cebulę i paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce tłuszczu. Pieczarki również drobno kroimy i razem z cebulą i papryką dusimy do miękkości, dodając łyżkę przecieru i podlewając odrobinę wodą. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Na środku mięsa układamy po dużej łyżce farszu, zbieramy boki mięsa i związujemy nitką u góry, tak aby powstał kształt sakiewki. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i podlewamy szklanką bulionu.
Pieczemy około godziny w temp 180 stopni polewając bulionem co kilkanaście minut. Serwować polane sosem pieczeniowym ciemnym.
Zdrowe i pożywne danie obiadowe. Dzięki grillowaniu i szynkowej otoczce, kur...
Odsłon: 1036
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 669
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 53
Makaron z białym sosem z dodatkiem wędzonej ryby jest szybkim i pysznym danie...
Odsłon: 397
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 43
Czasami nachodzi mnie chęć powrotu do dziecinnych smaków i natychmiast pojawi...
Odsłon: 192
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 669
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 53
Makaron z białym sosem z dodatkiem wędzonej ryby jest szybkim i pysznym danie...
Odsłon: 397
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 43
Czasami nachodzi mnie chęć powrotu do dziecinnych smaków i natychmiast pojawi...
Odsłon: 192
Składniki
Kotlety rozbijamy dość cienko, posypujemy z obu stron vegeta, papryką i wkładamy do lodówki na kilkanaście minut.
Cebulę i paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce tłuszczu. Pieczarki również drobno kroimy i razem z cebulą i papryką dusimy do miękkości, dodając łyżkę przecieru i podlewając odrobinę wodą. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Na środku mięsa układamy po dużej łyżce farszu, zbieramy boki mięsa i związujemy nitką u góry, tak aby powstał kształt sakiewki. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i podlewamy szklanką bulionu.
Pieczemy około godziny w temp 180 stopni polewając bulionem co kilkanaście minut. Serwować polane sosem pieczeniowym ciemnym.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kiełbasa biała zasmażana z kapustą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Dania główne
Naleśniki z bananami
Dania główne
Placki z cukinii
Kiełbasa biała zasmażana z kapustą i ziemniakami
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami...
Odsłon: 43
Tarta ze szparagami
Tarta ze szparagami będzie doskonałym pomysłem na wiosenno-letni obiad. Propo...
Odsłon: 50