Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste!! Odmienna forma podania kotleta :)
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19791
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 434
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6834
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242388
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19791
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 434
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6834
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242388
Składniki
Kotlety rozbijamy dość cienko, posypujemy z obu stron vegeta, papryką i wkładamy do lodówki na kilkanaście minut.
Cebulę i paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce tłuszczu. Pieczarki również drobno kroimy i razem z cebulą i papryką dusimy do miękkości, dodając łyżkę przecieru i podlewając odrobinę wodą. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Na środku mięsa układamy po dużej łyżce farszu, zbieramy boki mięsa i związujemy nitką u góry, tak aby powstał kształt sakiewki. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i podlewamy szklanką bulionu.
Pieczemy około godziny w temp 180 stopni polewając bulionem co kilkanaście minut. Serwować polane sosem pieczeniowym ciemnym.