Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste!! Odmienna forma podania kotleta :)
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 924
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 2970
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 249
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70247
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 924
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 2970
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 249
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70247
Składniki
Kotlety rozbijamy dość cienko, posypujemy z obu stron vegeta, papryką i wkładamy do lodówki na kilkanaście minut.
Cebulę i paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce tłuszczu. Pieczarki również drobno kroimy i razem z cebulą i papryką dusimy do miękkości, dodając łyżkę przecieru i podlewając odrobinę wodą. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Na środku mięsa układamy po dużej łyżce farszu, zbieramy boki mięsa i związujemy nitką u góry, tak aby powstał kształt sakiewki. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i podlewamy szklanką bulionu.
Pieczemy około godziny w temp 180 stopni polewając bulionem co kilkanaście minut. Serwować polane sosem pieczeniowym ciemnym.