Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i efektowna sałatka cesarska to jeden z najsłynniejszych przepisów świata. Nie dość że przygotowuje się ją bardzo szybko, to jeszcze zawsze jest hitem imprez i rodzinnych spotkań. Doskonale sprawdzi się również w roli obiadu do pracy lub lekkiej kolacji. Jeśli jeszcze do tej pory nie testowałeś tego przepisu, to już najwyższa pora, aby go przetestować.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 95
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 274
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1068
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1864
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25373
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 95
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 274
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1068
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1864
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25373
Składniki
Najpierw przygotuj kurczaka. Pokrój go w cienkie paski. Obtocz każdy kawałek w przyprawach, czyli natce pietruszki, czosnku granulowanym, papryce słodkiej w proszku, soli i pieprzu. Podsmaż na patelni z odrobiną tłuszczu z każdej strony. Odstaw.
Teraz umyj i osusz sałatę rzymską. Porwij ją w rękach i ułóż na półmisku. Pomidory pokrój w ósemki, poukładaj równomiernie na sałacie. Między warzywami ułóż usmażonego kurczaka.
Bagietkę pokrój w cienkie paski, podobne do wielkości mięsa. Podsmaż na suchej patelni z każdej strony, aby zrobiły się chrupiące. Dodaj do półmiska.
Teraz wymieszaj wszystkie składniki na sos. Zrób to dokładnie, aby nie było grudek. Polej sałatkę cesarską, a wierzch udekoruj sporą ilością parmezanu.