Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka gajowego to proste składniki, ale dość nietypowo połączone. Wypróbuj ją jako dodatek do dań na ciepło, a także samodzielny posiłek na zimno.
rondelek, deska do krojenia, miska
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2600
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2600
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Następnie ostudź i pokrój w kostkę. Przełóż do miski. Pieczarki dokładnie umyj, posiekaj w plasterki. Wrzuć do osolonej wrzącej wody i gotuj około 5-7 minut do miękkości. Odcedź, skrop sokiem z cytryny i wymieszaj. Kiedy ostygną, dołóż do ziemniaków. Cebulę obierz i drobno posiekaj, a ser zetrzyj na tarce. Przełóż do miski.
W miseczce połącz jogurt naturalny, śmietanę, czosnek granulowany oraz suszony koperek. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj wraz z pozostałymi składnikami.