Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka gajowego to proste składniki, ale dość nietypowo połączone. Wypróbuj ją jako dodatek do dań na ciepło, a także samodzielny posiłek na zimno.
rondelek, deska do krojenia, miska
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1359
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11183
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4049
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1399
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1359
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11183
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4049
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1399
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Następnie ostudź i pokrój w kostkę. Przełóż do miski. Pieczarki dokładnie umyj, posiekaj w plasterki. Wrzuć do osolonej wrzącej wody i gotuj około 5-7 minut do miękkości. Odcedź, skrop sokiem z cytryny i wymieszaj. Kiedy ostygną, dołóż do ziemniaków. Cebulę obierz i drobno posiekaj, a ser zetrzyj na tarce. Przełóż do miski.
W miseczce połącz jogurt naturalny, śmietanę, czosnek granulowany oraz suszony koperek. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj wraz z pozostałymi składnikami.