Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka gajowego to proste składniki, ale dość nietypowo połączone. Wypróbuj ją jako dodatek do dań na ciepło, a także samodzielny posiłek na zimno.
rondelek, deska do krojenia, miska
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14588
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19652
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14588
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19652
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Następnie ostudź i pokrój w kostkę. Przełóż do miski. Pieczarki dokładnie umyj, posiekaj w plasterki. Wrzuć do osolonej wrzącej wody i gotuj około 5-7 minut do miękkości. Odcedź, skrop sokiem z cytryny i wymieszaj. Kiedy ostygną, dołóż do ziemniaków. Cebulę obierz i drobno posiekaj, a ser zetrzyj na tarce. Przełóż do miski.
W miseczce połącz jogurt naturalny, śmietanę, czosnek granulowany oraz suszony koperek. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj wraz z pozostałymi składnikami.