Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka gajowego to proste składniki, ale dość nietypowo połączone. Wypróbuj ją jako dodatek do dań na ciepło, a także samodzielny posiłek na zimno.
rondelek, deska do krojenia, miska
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414633
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414633
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Następnie ostudź i pokrój w kostkę. Przełóż do miski. Pieczarki dokładnie umyj, posiekaj w plasterki. Wrzuć do osolonej wrzącej wody i gotuj około 5-7 minut do miękkości. Odcedź, skrop sokiem z cytryny i wymieszaj. Kiedy ostygną, dołóż do ziemniaków. Cebulę obierz i drobno posiekaj, a ser zetrzyj na tarce. Przełóż do miski.
W miseczce połącz jogurt naturalny, śmietanę, czosnek granulowany oraz suszony koperek. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj wraz z pozostałymi składnikami.